Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 23 aug 2017

Vrouw komt foto’s van ‘instafamous’ hond tegen en herkent zo de hond die ze jaren geleden verzorgde

Zoey en haar vijf broertjes en zusjes werden geboren voor de deur van een restaurant in Taiwan. Dat klinkt behoorlijk heftig, maar dat wordt al een stuk ‘normaler’ als je je bedenkt dat Zoey een hond is. Toen de eigenaar van het restaurant de zes puppy’s ontdekte, zag het lot van de dieren er in eerste instantie niet goed uit. Gelukkig kwam er een studente voorbij die de zes beestjes meenam.

Van opvang naar pleegzorg en weer op zoek naar een nieuwe baas

De studente schakelde de hulp in van Animal Rescue Team Taiwan en zo kwamen de pups via hen terecht bij verschillende pleeggezinnen. Zoey had het het zwaarst en woog ontzettend weinig. Zoey’s pleegmoeder Joy was dan ook heel betrokken en zorgzaam. Helemaal dol waren de twee en Joy zou Zoey eigenlijk wel willen houden maar dat kon niet: ze moest voor werk naar China verhuizen. Ze wist dus dat ze Zoey weer los moest laten en dat brak haar hart.

Een bericht gedeeld door Grace Chon (@thegracechon) op

Vaarwel…

Toen Zoey oud genoeg was om geadopteerd te worden kwamen er foto’s van het beestje op het internet te staan. Grace Chon zag het beestje en was gelijk verliefd op het dier. Toen het adoptieproces bijna was afgerond moest Joy afscheid nemen van de kleine Zoey. De kans dat de twee elkaar nog eens zouden zien was ontzettend klein. Een begeleider vloog de hond later van Taiwan naar Los Angeles en zo kwam die lieve Zoey bij haar nieuwe gezin terecht.

Oh, zo spannend!

Vanaf het begin was Zoey al verlegen en een beetje bang. Niet heel gek ook: het beestje had in de eerste maanden van haar leven al ontzettend veel meegemaakt! De introductie van het hondje in haar nieuwe gezin was dan ook behoorlijk spannend voor iedereen!

Een bericht gedeeld door Grace Chon (@thegracechon) op

“Zoey is hartstikke verlegen en bang,” vertelt Chon aan The Dodo. “Toen er een baby op komst was hadden we ook geen idee hoe ze daarmee om zou gaan. Maar, toen onze Jasper zo’n zeven maanden oud was rolde Zoey op haar ruggetje om zo de baby op haar te laten spelen. Sindsdien zijn de twee steeds closer met elkaar geworden. Inmiddels is Jasper 4 jaar oud en slaapt hij nog elke nacht samen met Zoey.”

Een bericht gedeeld door Grace Chon (@thegracechon) op

Een speciale band

Dat de band tussen Zoey en Jasper heel speciaal is, is ook iets wat Grace opviel. De Amerikaanse is fotograaf en maakt dan ook regelmatig geweldige foto’s van het lieve duo. Die foto’s heb je misschien al eens voorbij zien komen in ons eerdere artikel. Ze gingen de hele wereld over en je kan wel stellen dat het koppel inmiddels ‘instafamous’ is.

Een bericht gedeeld door Grace Chon (@thegracechon) op

Een wonder!

De hele wereld dus… En zo kwamen ze dus ook weer bij Joy terecht! Dat had niemand ooit verwacht natuurlijk! Grace heeft het hele bijzondere moment beschreven op haar website.

Hoewel Zoey inmiddels een stuk was gegroeid herkende Joy haar nog steeds. Dit was de Zoey die ze had opgevangen!

Een bericht gedeeld door Grace Chon (@thegracechon) op

“Was dit een grap?”

“Ik wist in eerste instantie niet zo goed wat ik moest verwachten,” schrijft Grace Chon. “Was dit een grap of wist deze dame echt meer over Zoey te vertellen? Zou het echt kunnen dat iemand een hond herkent als er inmiddels al 7 jaren zijn verstreken?” Maar, al gauw kon Joy een aantal foto’s opsturen naar Grace met daarop een piepkleine Zoey. Oooh….

Grace en Joy waren allebei ontzettend verrast dat ze elkaar hadden gevonden en zo begon er een enorme mailwisseling. Over het leven, en over Zoey. Ondanks zo’n enorme afstand en al die jaren zonder elkaar kon Joy nu toch een beetje weten hoe het met Zoey gaat. Hoe fijn!

Een bericht gedeeld door Grace Chon (@thegracechon) op

Dankbaar

Inmiddels is het nu zo’n 10 jaar geleden dat Zoey bij Grace en haar gezin terecht kwam en… Ze willen nooit meer zonder haar. Grace en Joy zijn allebei nog altijd enthousiast over hun contact. Ze zijn elkaar ook heel dankbaar: Grace is Joy dankbaar voor het redden van Zoey’s leven en Joy is Grace dankbaar omdat ze Zoey haar thuis heeft gegeven. Awwwww. Wat een verhaal!

Wil je net als Joy nu op de hoogte blijven van Zoey’s leventje in Los Angeles? Je kunt regelmatig foto’s voorbij zien komen op het Twitter-account of het Instagram-account van Grace.

Reageer op artikel:
Vrouw komt foto’s van ‘instafamous’ hond tegen en herkent zo de hond die ze jaren geleden verzorgde
Sluiten