Vrouw bevalt in de auto van een baby die nog in de vruchtzak zit

Misschien heb je er wel eens van gehoord: een baby die wordt geboren terwijl hij of zij nog in de vruchtzak zit. Maar de kans dat je het wel eens met eigen ogen hebt meegemaakt is ongelooflijk klein. Het gebeurt namelijk slechts bij 1 op de 80.000 geboortes.

Dat dit ook zou gebeuren bij de baby van de Amerikaanse Raelin Scurry zag ze dan ook totaal niet aankomen. En alsof dat nog niet bijzonder genoeg was, gebeurde dit ook nog eens in de auto, op 7 minuten afstand van het ziekenhuis…

I love my little family! ❤

Een bericht gedeeld door Raelin Scurry (@raeee_nacoal23) op

Raelin zat op slechts 29 weken en 4 dagen van haar zwangerschap toen ze op 5 augustus merkte dat ze een harde buik had waarbij spiersamentrekking van de baarmoeder zich voorbereiding op de weeën. Maar… ze bleek toch al een stapje verder te zijn. “Na 45 minuten constante samentrekkingen die alsmaar intenser werden besloot ik naar het ziekenhuis te gaan,” schreef ze op Instagram.

Maar terwijl ze nog in de auto zaten werden de weeën erger en erger en volgden ze steeds sneller op elkaar. En voor ze het wist was het al tijd om te persen, terwijl ze nog een eind van het ziekenhuis waren. “Ik belde 911 omdat ik zo bang was. Ze konden mij niet verstaan vanwege mijn geschreeuw door de weeën, dus gaf ik de telefoon aan mijn verloofde. Ik trok mijn broek uit en keek naar beneden en zag dat zijn hoofdje daar al was. Ik hoefde maar één keer te persen en mij wonderbaby was er al. Maar toen ik naar beneden keek realiseerde ik pas dat hij nog in de vruchtzak zat.”

Een bericht gedeeld door Raelin Scurry (@raeee_nacoal23) op

En terwijl de baby, nog in de vruchtzak, op haar schoot lag zaten ze nog altijd in de auto richting het ziekenhuis, en moesten ze nog een rit van 7 minuten maken. “Ik was zo bang en mijn verloofde was juist hartstikke kalm terwijl hij nog altijd met de alarmcentrale aan de telefoon was tijdens het autorijden.”

Het is oke

“In eerste instantie lag de baby nog stil op mijn schoot en kon ik alleen maar bidden dat het goed met hem zou komen. Daarna wreef ik met mijn duim over zijn gezichtje waarna hij zijn kleine handjes en voetjes naar zijn gezicht bracht, alsof hij mijn gebeden begreep en mij duidelijk wilde maken dat het oke was.”

En dat was het ook. 7 minuten later arriveerden ze bij het ziekenhuis en waren ze in goede handen. De baby werd in het ziekenhuis uit de vruchtzak gehaald en kwam nu dan eindelijk écht ter wereld. Hij werd naar zijn vader vernoemd en kreeg de naam Ean Jr. en weegt ruim 3 pond.

Daddy and his little man ❤😘😍#TheEans #myboys

Een bericht gedeeld door Raelin Scurry (@raeee_nacoal23) op

En zijn ouders en zijn grote zus? Die zijn waanzinnig trots op hem. Zijn moeder schrijft bij de foto: “I know he’s going to be an awesome little man! ❤ He is truly a miracle baby.”

EJ is making such great progress! He is 4lbs 3.8oz. He is starting to get some of his feeds by mouth and I got to put him to breast.

Een bericht gedeeld door Raelin Scurry (@raeee_nacoal23) op

Geboren in de vruchtzak: 1 op de 80.000

Dat een baby in de vruchtzak geboren wordt is dus al extreem bijzonder, het gebeurt maar bij 1 op de 80.000 geboortes, meestal tijdens een keizersnede. Dat dit allemaal in de auto gebeurde is dus een extra bijzonder verhaal.

❤ my family!

Een bericht gedeeld door Raelin Scurry (@raeee_nacoal23) op

Bekijk ook: Deze vrouw fotografeerde zelf haar eigen bevalling. En het resultaat is heel bijzonder!

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Vrouw bevalt in de auto van een baby die nog in de vruchtzak zit
Sluiten