Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 9 okt 2017

Vandaag is het 50 jaar geleden dat er voor het eerst een naakte vrouw op tv te zien was

Hoewel het menselijk lichaam al lange tijd wordt aangekleed, zijn we ook bijzonder gewend aan een naakt lichaam. Die gewenning aan het naakte lijf komt onder meer doordat we naakt geboren worden en seksuele voorlichting krijgen, maar ook doordat we regelmatig naakte lichamen en lichaamsdelen te zien krijgen op het WWW en TV.

Toch is het niet altijd zo geweest dat naakt kon. Een ontblote schouder? Dat was wat! Vandaag 50 jaar geleden kwam daar een keerpunt: 9 oktober 1967 kwam namelijk voor het eerst een bloterik op de buis: Phil Bloom.

Twitter-gebruiker Thijs Wolters is verslingerd aan goede verhalen én aan geschiedenis. Daarnaast is het zo dat Wolters deze week te volgen is via het kanaal @Netherlanders, waar hij mag vertellen over Nederland en Nederlanders. Combineer je die twee zaken, dan krijg je al gauw prachtige en opmerkelijke verhalen…

Hm?

Vertel meer!

Dat moeten we zien…

Het fragment

Wat speurwerk bracht ons naar het fragment. Wil je het zien? Klik dan hier. Ook hier vind je meer informatie over het fragment van Phil Bloom.

Nog een keer!

Het was niet de eerste keer dat Phil Bloom voor het eerst naakt over de set van Hoepla liep: in de eerste aflevering, op 28 juli 1967, wandelt zij bloot door het beeld met enkel een slinger van nepbloemen om, schrijft Andere Tijden.

Nakend op tv

Phil Bloom was de eerste Nederlandse vrouw die naakt op tv kwam. Ze poseerde en wilde de truttigheid doorbreken, vertelt ze. Toch was er eerder al dit fragment, weet Jurryt van de Vooren. Op deze beelden zijn naakte, rennende, Finse padvinders te zien.

Playboy

Over naakt gesproken… Heb je wel eens gezien hoe het eraan toegaat op achter de schermen bij Playboy?
[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Vandaag is het 50 jaar geleden dat er voor het eerst een naakte vrouw op tv te zien was
Sluiten