A. de Jong
A. de Jong Froot 6 jul 2018

Dutch design: bepaal het volume van je leven met deze oordoppen

Het idee van vier Nederlandse innovators lag er al even: oordoppen die fungeren als een volumeknop van je leven. Nu is er eindelijk genoeg gecrowdfund en zijn de Knops oordoppen te koop.

Een huilende baby in de trein, scooters en auto’s in het verkeer, zeurende partners, festivalmuziek, fluitende vogels; iedereen heeft zo zijn voorkeur wat ‘ie wel en niet wil horen. Met deze oordoppen heb je precies de controle over je omgevingsgeluid. Wij hebben de oordoppen getest en ze werken echt. De oordoppen zitten prima en vormen letterlijk een volumeknop, die je draaiend kunt verstellen.

knops, oordoppen, volume

Wat is Knops?

Knops filtert in vier verschillende standen geluiden. De eerste stand filtert geen geluid en presenteert geluid zoals het natuurlijke gehoor dit ook op zou vangen. De tweede stand is ideaal voor op de fiets in de stad filtert 10 decibel. De derde stand is bedoeld voor live muziek en filtert 20 decibel. De vierde en laatste stand staat voor totale isolatie en laat je 30 decibel filteren. Ideaal voor je meditatiemomentje.

Het is de makers van Knops gelukt om een zeer vlakke demping te construeren. Dit houdt in dat geluid door de vier standen van Knops vloeit zonder enige vorm van distorsie. Zo blijft het geluid natuurlijk klinken, zonder dat er elektronica bij komt kijken.

De ‘nieuwe zonnebril’

De missie van de Amsterdamse start-up Knops groot. Zij willen van gehoorbescherming de ‘nieuwe zonnebril’ maken. De zonnebril was ook ooit slechts een manier om je ogen te beschermen, nu is het een stijl-item. Met het mooie ontwerp van Knops doet het bedrijf daar zeker een gooi naar.

“Het design zorgt er niet enkel voor dat je Knops met trots kunt dragen, de oordoppen zitten ook comfortabel. Het idee achter het comfortabele ontwerp zorgt ervoor dat je Knops niet telkens in en uit hoeft te doen”, aldus de Nederlandse start-up in een statement.

De oordoppen 2.0 zijn nu te bestellen

Na een succesvolle crowdfunding waarbij bijna één miljoen euro werd opgehaald, moest het product daadwerkelijk worden geproduceerd. Aangezien het om een gehele nieuwe, unieke technologie gaat, was dit gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar nu is de gehooroplossing er écht. Je kunt verschillende Knops uitvoeringen nu in de Knops-webshop bestellen.

knops, oordoppen, volume

Vier Nederlandse gasten met grote plannen

De jonge Nederlandse heren Koen Brouwer, Quinten Huigen, Arjen – en Richard de Jong zijn het brein achter Knops. De mannen staan ook wel bekend om de Thunderplugs, deze oordoppen zijn een wereldwijde hit.

Reageer op artikel:
Dutch design: bepaal het volume van je leven met deze oordoppen
Sluiten