Volgens deze theorie is in het 3de deel van Harry Potter al te voorspellen dat Perkamentus doodgaat

Zijn wij fan van Harry Potter? Nou, we hebben alle boeken gelezen en de films ontelbaar vaak gekeken. Dus wat ons betreft wel. Maar er zijn mensen die zó erg fan zijn van Harry Potter dat ze ook allerlei theorieën ontdekken die een heel interessante kijk op het verhaal geven.

Zo kwamen we bij onze zusjes van NSMBL een wel heel bijzondere theorie tegen die beweert dat al in het derde boek, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, te lezen was dat Perkamentus dood zou gaan. Terwijl dat toch echt pas in boek 6 (Harry Potter en de Halfbloed Prins) gebeurt.

Hoe dat zit? We leggen het je uit

In het boek (en de film) van De Gevangene van Azkaban zitten er tijdens Kerstmis twaalf mensen aan tafel te dineren wanneer professor Zwamdrift aankomt. Op dat moment staat Perkamentus op om een stoel voor Professor Zwamdrift te pakken. Maar nee, Zwamdrift weigert te gaan zitten. Waarom? Volgens haar is het zo dat als er 13 mensen samen aan tafel dineren en er één iemand opstaat, dat dat degene is die als eerste doodgaat.

via GIPHY

Op het moment dat Perkamentus opstaat lijkt het in eerste instantie alsof er maar 12 mensen aan tafel zitten. Niks aan de hand, zo lijkt het. Maar… Ron had op dat moment zijn rat Schurfie in zijn zak zitten, wat eigenlijk Peter Pippeling was, zo blijkt later in het verhaal. Kortom: Ze zaten dus wel met zijn dertienen aan tafel en Perkamentus was toch echt de eerste die op stond.

En wie ging er vervolgens als eerste dood?

via GIPHY

Reddit-gebruiker uppyourjuicebox kwam erachter nadat hij de boeken nog eens opnieuw las voor de tweede keer, waarna hij dit op Reddit plaatste.

Wist je trouwens dat er onlangs een nieuw ontdekte spin naar een karakter uit de Harry Potter verhalen is genoemd?

Enig idee welk karakter dat is? Je leest het hier!

Reageer op artikel:
Volgens deze theorie is in het 3de deel van Harry Potter al te voorspellen dat Perkamentus doodgaat
Sluiten