A. de Jong
A. de Jong Froot 31 mei 2018

De 11 coolste voetbalshirts van het WK 2018, met Nigeria als absolute winnaar

Het WK 2018 staat voor de deur. We zijn er niet bij en dat is prima, want dan kunnen we ons op andere zaken richten. Zoals deze WK-bierviltjes gemaakt door kunstenaars. Ook kunst is deze top 11 voetbalshirts – met Nigeria voorop – die je op het WK 2018 in Rusland terug gaat zien.

1. Het nieuwe voetbalshirt van Nigeria (thuis en uit)

Het voetbalshirt waarin Nigeria is te zien tijdens het WK 2018 is het populairste ooit. Al voordat het shirt op markt is, zijn er wereldwijd 3 miljoen besteld. Zowel het uit- als thuisshirt is een ode aan het legendarische shirt waarin Nigeria speelde op het WK 1994 in de Verenigde Staten. Nigeria speelt thuis in een groen-wit shirt met een zigzag-patroon en uit in een strak donkergroen outfit.

voetbalshirt, nigeria, wk 2018

2. Colombia (thuis)

Geel is dé modekleur van 2018. Maar dat doet er niet toe. Dit shirt is een verwijzing naar het WK shirt van de gouden generatie van Colombia in 1990. Colombia had in dat jaar René Higuita alias ‘El Loco’ op goal. Hij is in onze ogen de coolste gast die ooit op een voetbalveld heeft rondgelopen. Wellicht ken je hem van de scorpion kick. Hoe dan ook, het thuisshirt van Colombia tijdens het WK 2018 is episch.

voetbalshirt colombia wk 2018

3. Duitsland (uit)

We kennen allemaal het krachtige thuisshirt van de Duitsers. Maar hun uitshirt is nog mooier. Lekker vintage, ook dit shirt is geïnspireerd op het uittenue van Duitsland tijdens het WK 1990.

voetbalshirt duitsland wk 2018

4. Japan (thuis)

We weten niet waarom, maar het gestippelde patroon op het nieuwe voetbalshirt van Japan raakt ons. Derhalve verdient het shirt een plek in deze top 11.

voetbalshirt japan wk 2018

5. Australië (thuis)

Ook Australië heeft uitgepakt. De socceroos spelen in een speels shirt met artistieke print op de mouwen. Het logo met de kangoeroe en struisvogel is prachtig.

voetbalshirt australie wk 2018

6. Kroatië (uit)

Sinds de onafhankelijkheid van Kroatië steelt het land op EK’s en WK’s de show in een rood-wit geblokt shirt. Goed, die kennen we nu wel. Dit jaar is ook het donkerblauw-zwarte uitshirt geblokt. Stijlvol!

voetbalshirt, kroatie, wk 2018

7. Rusland (thuis)

Classic, simpel en stijlvol.

voetbalshirt rusland wk 2018

8. Spanje (thuis)

Spanje heeft niet alleen het mooiste voetbal, maar ook een van de mooiste shirts. Het retro patroontje maakt het net even anders dan anders. Mooi.

voetbalshirt spanje wk 2018

9. België (thuis)

Dan de Rode Duivels. Gaat België eindelijk eens de finale halen? Het thuisshirt, niet te verwarren met dat van Spanje, is in ieder geval winning.

belgie voetbalshirt wk 2018

10. Peru (thuis)

Die schuine rode band over het witte shirt doet ons op een of andere manier denken aan de stripboeken van Roel Dijkstra. Geweldig klassiek shirt.

peru voetbalshirt wk 2018

11. Zwitserland

Dan nog eentje voor de liefhebber van cleane voetbalshirts: het thuisshirt van Zwitserland. Geen poespas, geen opsmuk, gewoon wit met een minimalistisch rood logo.

voetbalshirt zwitserland wk 2018

Het voetbalshirt dat we helaas niet op het WK 2018 terugzien

Natuurlijk is het niet prima dat we er niet bij zijn. Maar goed, het Nederlands Elftal heeft wel een nieuw shirt.

voetbalshirt nederlands elftal wk 2018
Reageer op artikel:
De 11 coolste voetbalshirts van het WK 2018, met Nigeria als absolute winnaar
Sluiten