Zwemmen met witte haaien zónder kooi? Met technologie is alles mogelijk

Veel mensen hebben de droom om met haaien te zwemmen. Het liefst de witte exemplaren voor een extra dosis adrenaline. Maar er is vaak van alles wat je tegenhoudt. Het gevaar en dus het risico, de prijs, maar misschien nog wel het meeste: de locatie. In Nederland kun je nou eenmaal niet zomaar met witte haaien zwemmen; het enige wat er in de buurt komt is het zwemmen met kleine haaien in Deltapark Neeltje Jans in Zeeland. Maar ja… dan zit je nog altijd in een kooi, in een aquarium met kleine haaien. En zeg nou eerlijk: dat is zó 2016. En het is toch veel toffer om die haaien 360 graden rond te zien, zonder die tralies tussen jou en die machtig mooie beesten? Precies! Dachten wij ook…

Zwemmen met (virtuele) witte haaien zónder kooi: The Future is exciting!

Het klinkt misschien wat onwaarschijnlijk, om zonder kooi met witte haaien te zwemmen en dan ook nog eens in Nederland. Maar… met de technologieën van tegenwoordig is bijna niets meer onmogelijk. Vodafone gaf namelijk een aantal waaghalzen de kans om zonder enig gevaar met levensechte witte haaien te zwemmen. Hoe? Door ze in een zwembad met een waterdichte VR-bril tussen virtuele haaien te laten zwemmen. Dat wil zeggen: haarscherpe beelden van échte Zuid-Afrikaanse haaien in Gansbaai die door middel van 4G op de bril werden gestreamd en 360 graden rond te zien zijn. Jep, dat lees je goed: een VR-bril én internetbereik onder water, kan gewoon! Een geheel nieuwe manier van natuur beleven. Planet Earth next level zeg maar. Moet je nagaan wat er in de toekomst nog allemaal mogelijk wordt! Van A naar B vliegen met een speciale jas? Gewichtloosheid ervaren in je eigen huis? Een tripje naar de maan, puur voor vermaak?! Kom maar door hoor!

Zwemmen met haaien zónder tralies!

Voor de 37-jarige Melvin Smitter uit Wormerveer was dit een lang gekoesterde droom die ein-de-lijk uitkwam. Ver reizen om vanuit een kooitje te kijken naar witte haaien? Nee hoor, het feit dat het gewoon in Nederland kan maakte het zo bijzonder: zwemmen met witte haaien zónder dat er tralies tussen hem en die machtig mooie beesten zitten. Hij moest en zou dit ervaren.

Dus, als één iemand het verdient om met de virtuele haaien te zwemmen, dan is dat natuurlijk Melvin.

En daar ging hij dan…

Virtueel of niet, wat het voor hem zo bijzonder maakte is dat het gewoon in Nederland kon én zonder tralies tussen hem en zijn lievelingsdieren. Wat hij er van vond? Dat zie je in de volgende video:

Kijk hem eens glunderen!

Melvin was niet de enige

En niet alleen Melvin was de gelukkige, ook onze broertjes van WANT mochten het uitproberen. Hoe dat eraan toeging zie je hier:

Maar… Hoe werkt dat dan precies?

We snappen dat je je bijna niet kunt voorstellen dat zo’n 360-graden-bril gewoon onder water kan werken en dan ook nog 4G-bereik heeft. Klopt, want 4G werkt onder water eigenlijk niet. Maar Vodafone heeft wel een innovatieve oplossing gevonden om op een andere manier onder water te streamen: door het 4G boven water om te zetten tot WiFi-signalen onder water.

Hoe dan? Dat legt de onderstaande infographic uit:

Waanzinnig gaaf toch? We zijn benieuwd wat er in de toekomst allemaal nog meer mogelijk is met dit soort technologische innovaties!

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

In samenwerking met Vodafone

Reageer op artikel:
Zwemmen met witte haaien zónder kooi? Met technologie is alles mogelijk
Sluiten