Vlak voor elke wedstrijd steekt deze Olympische zwemmer zijn middelvinger op naar z’n vader

Voel je vooral niet beledigd wanneer je tijdens de Olympische Spelen kijkt en je ziet de Canadese zwemmer Santo Condorelli zijn middelvinger opeens naar je opsteken. Hij doet dit namelijk geregeld; voor elke wedstrijd waar hij aan deelneemt.

Hoe grof het ook lijkt, in werkelijkheid schuilt hier een mooi verhaal achter. De 21-jarige Santo doet dit namelijk al sinds zijn achtste. En… hij is niet de enige die dit doet. Zijn vader doet het ook. Sterker nog Santo steekt zijn vinger op naar zijn vader, waarna zijn vader het vervolgens terug doet.

Santo vertelt The Canadian Press dat zijn vader vroeger tegen hem zei: ‘Je moet je eigen zelfvertrouwen opbouwen en durven zeggen: “fuck alle anderen tegen wie je racet”.’ Om deze gedachte te bekrachtigen vroeg zijn vader hem om elke keer als hij voor de startblokken staat hem de middelvinger te geven, zodat zijn vader die vervolgens terug kan geven.

Op het eerste oog dus een grof en beledigend gebaar, maar hoor je het verhaal erachter dan pas snap je dat dit alleen maar liefdevol is bedoeld.

Bekijk ook > Uber-chauffeur kan zoon op Olympische Spelen niet zien, dus zamelt behulpzame passagier geld in

Reageer op artikel:
Vlak voor elke wedstrijd steekt deze Olympische zwemmer zijn middelvinger op naar z’n vader
Sluiten