Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Video 27 mei 2017

Het Weense dialect spreken? Dat kan al met slechts één woord

De Europese Unie heeft 28 lidstaten, en bijna allemaal hebben ze een eigen taal. Er zijn namelijk maar liefst 24 officiële talen! Maar, een taal zou een taal niet zijn als er geen dialecten in voorkwamen. Uitspraken, gezegden en klanken kunnen per regio nogal verschillen!

Ook de Oostenrijkse hoofdstad Wenen heeft een eigen dialect: Beiers. Maar, hoe kan je dan als toerist in hemelsnaam communiceren met de bewoners? Daar heeft YouTube-ster Ewa Placzynska het antwoord op… Met één woord ben je er al!

Wie had dat gedacht? Met het simpele ‘Oida’ klink je alsof je al jaaaren in Wenen woont. Heel makkelijk! Of je je daadwerkelijk verstaanbaar kunt maken, da’s een tweede. Maar he: niet alle dialecten zijn makkelijk te begrijpen, toch? 😉

En als je dan toch naar Oostenrijk gaat dan hebben we nog een belangrijke tip voor je: in de zomer verandert dit bergachtige gebied in een prachtige duikplek. Wauw!

Bemoei je je tijdens de zomermaanden liever met talen? Dan kun je onze lijst van smerige, Nederlandse woorden uitbreiden.

Reageer op artikel:
Het Weense dialect spreken? Dat kan al met slechts één woord
Sluiten