Noah Korevaar
Noah Korevaar Video 26 nov 2018

Niks te doen? Realtime 4K video neemt je mee rondom de aarde

De werkweek is weer begonnen. Elke dag in de trein, op de fiets of in de auto. Staren naar je monitor, een vlugge blik werpen op de klok. Mogen we al naar huis? Of je hebt gewoon fantastisch werk waar je elke ochtend weer naar uitkijkt, dat kan natuurlijk. Hoe dan ook is een stukje escapisme altijd fijn. Oftewel, een rondje rondom de aarde.

Meesterwerkje in de ruimte

Maak je geen zorgen, want de NASA heeft het ultieme YouTube-filmpje voor je. Orbit is een realtime reconstructie van fotografie vanaf de International Space Station. Het resultaat is een timelapse waar je U tegen zegt.

Begeleid door de muziek van Phaeleh, een Britse DJ, vlieg je door de ruimte heen. Het toffe aan deze anderhalf uur durende trip is dat de muziek echt de beelden beïnvloed. Seán Doran, de maker van dit meesterwerkje, koos de beelden op basis van de tracks uit.

Elke timelapse is gefotografeerd met 1 frame per seconde. Doran haalde vervolgens alle beelden door Photoshop. Zo haalde hij met de hand alle stof, waasjes, blur en defecte pixels eruit. Het resultaat is een video waar honderden uren werk in zitten.

Shot voor shot bestaat het eindresultaat uit verschillende layers, waarbij de nadruk altijd op de aarde ligt. Met behulp van interpolatie en een hoop bewerkingsmagie wist Doran een vloeiend eindresultaat te bewerkstelligen.

Daar blijft het echter niet bij, want de lengte van de video komt ook nog eens exact overeen met hoe lang de ISS erover doet om een rondje rondom de aarde te voltooien: 92 minuten en 32 seconden.

 

ORBIT – A Journey Around Earth in Real Time [4k]

NASA / ESRSU / Phaeleh / Seán Doran Video ©Seán Doran Music ©Phaeleh Meditate on the beauty of our home. Orbit is a real time reconstruction of time lapse photography taken on board the International Space Station by NASA’s Earth Science & Remote Sensing Unit.

Reageer op artikel:
Niks te doen? Realtime 4K video neemt je mee rondom de aarde
Sluiten