Noah Korevaar
Noah Korevaar Video 21 nov 2018

Talentvolle fluithaas brengt prachtige ode aan Queen

Sinds kort draait Bohemian Rhapsody in de bioscoop, de film van 20th Century Fox over Queen. Niet de Britse koningin, maar de nu al legendarische rockband. De productie is op zijn zachtst gezegd controversieel.

Queen, maar dan een fluithaas

Niet alleen stapte de regisseur op, maar ook Sacha Baron Cohen was er klaar mee na onenigheden. Oftewel, de acteur achter onder andere Borat. Desalniettemin is het een mooie film geworden, al is er wel een stukje potentie achtergebleven. De Hollywood-filter is wat dat betreft net iets te sterk. Juist de rauwe kant van het verhaal van Freddie Mercury is intrigerend.

Ach, we hebben altijd Wikipedia nog. En, terwijl de film wereldwijd scoort, een aandoenlijk tribuut aan Queen van een… fluithaas. Het gaat om een video van 45 seconden die viral gaat het op het internet. In de video zien we een kleine fluithaas die indrukwekkend nauwkeurig meezing met Freddie Mercury’s ‘Ah-Oh’.

Het bekende stukje uit het legendarische optreden van Queen tijdens Live Aid, een concert dat plaats vond op 13 juli 1985. Zoek dat optreden op en je weet waarschijnlijk direct waar we het over hebben. YouTube staat vol met duizenden covers van de Britse band, maar hoe vaak hoor je nou een fluithaas zingen?

pikamercury.mp4

Uploaded by Joe Vevers on 2018-11-18.

Precies, nooit. De kans is zelfs groot dat je nog nooit van fluithazen hebt gehoord. Ze staan ook wel bekend als pika’s. Hun verhaal is vrij tragisch, want het dierensoort zijn het nog enige levende geslacht van de familie Ochotonidae.

Ze lijken een beetje op muisjes, maar ze behoren juist tot de haasachtigen. Vooral volwassen exemplaren lijken op marmotten. Fascinerend toch? We wensen je veel plezier met het verder lezen op Wikipedia. Check ook de leukste dieren op Instagram.

Reageer op artikel:
Talentvolle fluithaas brengt prachtige ode aan Queen
Sluiten