Video 27 aug 2017 Sissy Westerhuis

Ken je deze Paint-meesterwerkjes nog? De maker laat je zien hoe hij te werk gaat!

Liefhebbers en dilettanten die maar al te graag met Paint aan de slag gaan, moesten een traan laten toen op 24 juli 2017 bekend werd gemaakt dat het bekende programma van Microsoft niet langer ondersteund werd. Een zwarte dag, was het.

Niet alleen voor iedereen die vroeger fanatiek dit soort ‘talenten’ wilden laten zien:

Maar ook voor Pat Hines. De man uit Boston maakte namelijk dit soort prachtige kunstwerken met de basic software:

paint boek

Alsof hij met hoogwaardige programma’s als Photoshop en Illustrator aan de slag was gegaan kwamen er tekeningen van Hines’ hand. Wonderlijk! We schreven – natuurlijk! – al eens eerder over zijn prestaties. En ja, we noemen dat prestaties want… Dat zijn het! Wie dit kan maken met Paint (!) is gewoon een koning.

Maar, hoe maak je dat soort illustraties in hemelsnaam met Paint? De Amerikaanse nieuwssite Vox vroeg zich dat ook af en besloot het Hines te vragen. Uit het gesprek is vervolgens deze video gekomen. Haarfijn wordt uitgelegd hoe Hines deze bezigheid tot beroep heeft weten te verheffen:

In de video zien we Hines bezig met een tekening die hij speciaal voor Vox creëert. Benieuwd naar het eindresultaat? Tada!
froot

Hoe cool! Omdat Paint straks niet meer standaard op de Windows-computers te vinden is (maar gelukkig wel gewoon gratis te downloaden in de Windows Store) raden we je aan om Pat Hines te (blijven) volgen. Dat kan via zijn Facebook-pagina.

We hebben het al vaker gezegd, maar… Als je dol bent op illustraties én op leuke grappen dan móet je eigenlijk wel Marloes de Vries volgen. Zij is wat ons betreft de onbetwiste Nederlandse koningin van de getekende geintjes.

Reageer op artikel:
Ken je deze Paint-meesterwerkjes nog? De maker laat je zien hoe hij te werk gaat!
Sluiten