Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Video 10 aug 2017

Dit is een van de meest extreme en bizarre mountainbike races die je ooit zal zien

Wij mensen zijn bijzondere wezens. Enerzijds doen we ons best om ons te verzekeren en beschermen tegen van alles en nog wat, aan de andere kant zoeken we graag het gevaar op! Doen we dat niet door mee te doen aan dit soort vreemde sporten (maar ook dit is best mal).

Ook in de video hieronder wordt weer eens duidelijk dat er mensen zijn die héél graag extreme en bizarre stunts uithalen: bij The Mountain Of Hell gaan z’n 700 mountainbikers de berg af. Eerst in de sneeuw, daarna door een kaal berglandschap, dan door de bossen en zelfs nog even dwars door een kroeg. 3600 meter naar beneden. 30 minuten lang adrenaline door je lijf. Aaaah!

De Mountain of Hell worden gehouden in het Franse skigebied Mont-de-Lans, in Les Deux Alpes om precies te zijn. Zowel professionals als amateurs wagen zich aan de stunt die wordt omschreven met teksten als ‘gezellige manier van freeriden’. Gezellig?! Hartstikke spannend, zullen ze vast bedoelen. 😉

Zou jij je aan zo’n enge stunt durven wagen?

Goed, wij wagen ons er nog eventjes niet aan. Wellicht is een ritje op deze tweewieler meer aan ons besteed. Ha! Trouwens, hoe goed je ook kunt fietsen, een ritje op deze fiets kan niemand volhouden. Wedden?!

Reageer op artikel:
Dit is een van de meest extreme en bizarre mountainbike races die je ooit zal zien
Sluiten