Geert de Wekker
Geert de Wekker Froot 27 dec 2016

Verwaarloosde kat kan amper lopen door zijn dreadlocks, maar krijgt eindelijk een make-over

Overtollig haar bij dieren kan voor sommige dieren erg vervelend zijn en daarom is het ook belangrijk dat ze af en toe geknipt, geschoren, gekamd en gekapt worden. Doe je dit niet, dan kan het nog wel eens uit de hand lopen. Heb je bijvoorbeeld ooit wel eens een kat gezien met dreadlocks? Hopelijk niet, want voor de kat in kwestie is het zeker geen pretje…

De eigenares van de kat kreeg Alzheimer en kwam in een verzorgingstehuis terecht. Hierdoor is de kat door de jaren heen verwaarloosd en veranderde zijn overtollige vacht met klitten en al tot gigantische dreadlocks. Het arme beestje kon op een gegeven moment nog amper vooruitkomen door de zware vacht die hem tegenhield.

Er zat maar één ding op…

Gelukkig werd hij gered door de Animal Rescue League Shelter & Wildlife Center in Pittsburgh (Pennsylvania), die ervoor zorgde dat zijn vacht weer opnieuw tot normale lengte kon groeien. De overtollige vacht werd verwijderd en de kat kan weer gezond leven. Hij heeft inmiddels een nieuw baasje en is weer helemaal gelukkig. De make-over heeft hem dus zeker goed gedaan!

En die wollige vacht… Die komt wel weer terug!

Alleen zal de vacht dit keer beter verzorgd worden!

Heb je je weleens bedacht hoe het haar van Disney prinsessen er op realistische wijze uit zou zien?

Reageer op artikel:
Verwaarloosde kat kan amper lopen door zijn dreadlocks, maar krijgt eindelijk een make-over
Sluiten