Verwaarloosde kat kan amper lopen door zijn dreadlocks, maar krijgt eindelijk een make-over

Geert de Wekker 27 dec 2016 Froot

Overtollig haar bij dieren kan voor sommige dieren erg vervelend zijn en daarom is het ook belangrijk dat ze af en toe geknipt, geschoren, gekamd en gekapt worden. Doe je dit niet, dan kan het nog wel eens uit de hand lopen. Heb je bijvoorbeeld ooit wel eens een kat gezien met dreadlocks? Hopelijk niet, want voor de kat in kwestie is het zeker geen pretje…
dreadlockkat1

De eigenares van de kat kreeg Alzheimer en kwam in een verzorgingstehuis terecht. Hierdoor is de kat door de jaren heen verwaarloosd en veranderde zijn overtollige vacht met klitten en al tot gigantische dreadlocks. Het arme beestje kon op een gegeven moment nog amper vooruitkomen door de zware vacht die hem tegenhield.
dreadlockkat2

Er zat maar één ding op…

dreadlockkat3

Gelukkig werd hij gered door de Animal Rescue League Shelter & Wildlife Center in Pittsburgh (Pennsylvania), die ervoor zorgde dat zijn vacht weer opnieuw tot normale lengte kon groeien. De overtollige vacht werd verwijderd en de kat kan weer gezond leven. Hij heeft inmiddels een nieuw baasje en is weer helemaal gelukkig. De make-over heeft hem dus zeker goed gedaan!
dreadlockkat4

En die wollige vacht… Die komt wel weer terug!

Alleen zal de vacht dit keer beter verzorgd worden!
dreadlockkat6

Heb je je weleens bedacht hoe het haar van Disney prinsessen er op realistische wijze uit zou zien?

FacebookDesign You Trust

Reageer op artikel:
Verwaarloosde kat kan amper lopen door zijn dreadlocks, maar krijgt eindelijk een make-over
Sluiten