Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 12 sep 2017

Deze verdwaalde pup wist nét voor de orkaan naar Florida kwam haar nieuwe thuis te vinden

Zit je er klaar voor? Want er volgt een hartverwarmend verhaal waar je gegarandeerd een beetje blijer van wordt. Het bericht werd gedeeld door Imgur-gebruiker Amiawifeorasword die in Florida woont en gaat als volgt:

“Terwijl ik buiten de tuin aan het voorbereiden was op orkaan Irma zag ik dit schatje de straat oversteken. Ik riep haar en ze kwam voorzichtig mijn kant op. Ze keek zelfs links en rechts toen ze de straat over stak. Ze is slim.”

“Ze liet me haar een beetje aaien. Als ik harde geluiden maakte of te snel bewoog dan werd ze nerveus. Ik besloot naar binnen te gaan om wat voer en water te halen.”

“Dat viel wel in de smaak! Ze at drie kommen voer leeg en dronk ontzettend veel water. Iedere keer als ik naar binnen ging wachtte ze geduldig tot ik weer buiten kwam.”

“Nadat ze had gegeten begon ze wat meer te ontspannen. Op een gegeten moment wilde ze zelfs aangehaald worden!”

“Kijk eens naar die lach. Ik wist dat ik haar niet buiten kon laten – er kwam een orkaan aan! Ik hield de deur voor haar open en vroeg ze binnen wilde komen. Ze twijfelde even maar kwam toen toch.”

“Eenmaal binnen kon ik haar eens goed bekijken. Ze was vies en stonk ontzettend. Eigenlijk was haar vacht helemaal dof en viezig. Ze wilde echt niet dat ik aan haar oren zat, maar ik kon wel zien dat ze hulp nodig had.”

“Ik kalmeerde haar en zat een hele tijd samen met haar in de badkamer. Uiteindelijk liet ze me naar haar oren en poten kijken. Ik zag nu pas dat haar poten bloedden. Ik besloot dat ze in bad moest, maar dat ging nog niet van harte. Ze was zo nerveus! Ze vertrouwde me genoeg om haar op te laten tillen en in het bad te zetten, maar zodra het water haar pootjes raakte begon ze te blaffen en te janken.”

“Ik kreeg het voor mekaar om haar bovenkant te wassen. Toen waren we allebei aan een break toe. Ze kwam bij mij en mijn hondje Arthur op de bank zitten. Arthur kon zijn ogen niet van haar af houden maar uiteindelijk vielen ze samen in slaap.”

“Dit is hoe ze keek toen ik zei dat het opnieuw tijd was om te badderen. Dit keer knipte ik eerst de grote stukken haar weg die waren vervilt. Helaas kon ik nog niet bij haar oren komen. Na vier uur van knippen en wassen was ze in een redelijke staat.”

“Tijd om nog meer te eten.”

“Het eerste rondje door de achtertuin. Ze was zo enthousiast dat ze eerst een rondje om het huis rende. Daarna kwam ze bij me terug, alsof ze wilde checken of ik er nog was.”

“We zijn naar een dierenarts geweest. Ze heeft geen chip en waarschijnlijk is ze een mix van husky en wolf. Ze is erg jong, misschien nog geen jaar oud. Het was wel goed te zien dat ze lang alleen is geweest.”

“Ze is echt een knuffelbeest. Zo ongeveer ieder moment dat ik ga zitten komt ze naar me toe om op schoot te liggen. Als ze bij de badkamer op me moet wachten begint ze te janken. Het is gelukkig wel gelukt om de matten haar achter haar oren weg te knippen. Toen ze eenmaal door had dat we haar niet aan wilden vallen ontspande ze meer.”

“Ik heb veel gebruik gemaakt van social media om haar eigenaren op te sporen. Nadat ik alle oplichters al had gesproken vond ik haar originele baasjes, ze hadden nog foto’s van haar als pup. Zij raakten hun appartement kwijt en konden niet langer voor haar zorgen. Ze gaven de hond weg aan een stel dat voor haar zou zorgen. Maar, ook zij gaven de hond weg. Daarna vond ik een dame die zei dat de hond van haar partner was, maar hij kon óók niet voor haar zorgen en besloot de hond te dumpen aan de kant van de weg. Dat was een maand geleden, in een compleet andere stad. Dat brak mijn hart.”

“Na wikken en wegen hebben we besloten haar zelf te houden. Ze is een perfecte toevoeging aan ons gezin.”

“Dit is hoe ze kijkt als we haar roepen. We hebben haar ‘Amaterasu’ genoemd, kortweg Amy. En ze luistert al zo goed naar ‘Amy’!”

“Zelfs als ze slaapt wil ze me aan kunnen raken.”

Eind goed, al goed! Wat een mooi verhaal, he?

Nog meer van dit soort feelgood-verhalen? Lees dan even dit artikel over de uitgehongerde zwerfhond die uit eten mocht, deze hond die na een vreselijk begin van haar leven een speeltje mocht uitkiezen of het verhaal over hoe een stel feestgangers een compleet nestje redden.

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Deze verdwaalde pup wist nét voor de orkaan naar Florida kwam haar nieuwe thuis te vinden
Sluiten