Froot 3 nov 2017 Sissy Westerhuis

Opmerkelijk: Varkensboer sluit zijn boerderij, want: ‘veganisme is de toekomst’

Gustaf Soderfeldt was eigenlijk al een hele lange tijd varkensboer in Zweden. Naast het vetmesten en slachten van de dieren had hij ook een klein winkeltje waar hij het (scharrel)vlees verkocht. Maar, hij heeft zijn hele leven omgegooid: hij heeft zijn boerderij gesloten, is gestopt met de verkoop van het vlees én is zelfs veganist geworden.

De toekomst!

In gesprek met de Zweedse krant Aftonbladet vertelt Gustaf dat hij zijn leven heeft omgegooid omdat ‘veganisme de toekomst van de landbouw’ is.

Al zijn klanten kwijt

De Zweed vertelt ook dat hij zich veel fijner voelt bij zijn nieuwe werkzaamheden: akkerbouw. “Onze klanten vonden het fijn dat onze varkens ‘een goed leven’ hadden. Maar, ze wilden natuurlijk niet horen over de nare kant van het verhaal. Een zeug wil bijvoorbeeld helemaal niet gescheiden worden van haar biggetjes. Uiteindelijk ben ik al mijn klanten verloren.”

‘Het moet stoppen’

Gustaf gaat verder: “Er is helemaal niets leuks aan het vetmesten en slachten van varkens. Je doet het omdat je denkt dat het moet, maar eigenlijk voel je je vreselijk.” De kersverse veganist voegt daar aan toe dat het fokken van dieren om hun vlees te verkrijgen echt moet stoppen.

Soderfelt voegt aan zijn verhalen nog toe dat het veganisme ‘vriendelijker, gezonder, efficiënter, minder verspillend en milieu-vriendelijker’ is. Het moet een grote stap voor de Zweedse boer zijn geweest, maar een bijzonder verhaal is het zeker.

Kende jij het varken al dat eruitziet als een schaap (maar zich gedraagt als een…)? Wat een baas.

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Opmerkelijk: Varkensboer sluit zijn boerderij, want: ‘veganisme is de toekomst’
Sluiten