Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 19 feb 2016

Vanaf 2018 gaat er een replica van de Titanic varen. En zo gaat het schip er van binnen uitzien!

Ben jij helemaal gek op de film de Titanic en betoverd door het prachtige, klassieke interieur dat de boot had? Dan heb je mazzel: het schip wordt momenteel exact nagebouwd en zal in 2018 te water gaan.

Een stukje achtergrond over de Titanic: Het schip was onderdeel van drie luxeschepen die mensen over de Atlantische oceaan moesten vervoeren. In de nacht van 14 op 15 april 1912 raakte de ‘onzinkbare’ Titanic een ijsberg en werd het schip op meerdere plaatsen aan de rechterkant doorboord. Het 269 meter lange schip zonk binnen drie uur na de aanvaring. Deze bijzondere animatie laat zien hoe de Titanic is gezonken. Bij de ramp kwamen 1522 mensen om het leven.

In 1985 werd het wrak van het schip gevonden. De vondst heeft een heleboel informatie kunnen geven over hoe het schip gezonken is. Er zijn maar liefst 13.000 foto’s van het wrak gemaakt om het zo goed mogelijk in beeld te brengen. Trek in nog meer feitjes over de Titanic? Klik!

Liever van het kijken dan van het lezen? Dat komt dan mooi uit, want we hebben nog wat afbeeldingen van het interieur van de Titanic:

De eersteklas slaapkamer

De derdeklas slaapkamer

Gek op schepen? Dan is het jouw geluksdag! Heb je namelijk deze foto van de grootste cruise liner gezien? Of de bouw van het grootste schip ter wereld, in een luttele 76 seconden? En dit bijzondere schip mag je ook niet missen, wat doet-ie nou?

Reageer op artikel:
Vanaf 2018 gaat er een replica van de Titanic varen. En zo gaat het schip er van binnen uitzien!
Sluiten