Van vlieg tot mier: 11 kleine gevaarlijke dieren kunnen zomaar jouw dood worden

Bij enge of gevaarlijke dieren denk je misschien aan de witte haai, een bruine beer of een slang. Allemaal ruige beesten waar we allemaal wel eens verhalen van horen dat ze een horde mensen hebben verslonden. Toch zijn het niet alleen de grote dieren die dodelijk zijn voor ons mensen. Deze kleine mini beestjes zijn misschien nog wel erger. Ze hebben in ieder geval heel wat doden op hun naam staan.

De Leiurus quinquestriatus

Dit kleine beestje, ook wel de dodelijke stalker genoemd, is familie van de schorpioen en niet veel groter dan een haarspeld. Hij draagt zes verschillende giffen bij zich die vooral ingaan op je zenuwen, hersenen en spieren. Heftig. Hij doodt jaarlijks dan ook meerdere mensen.

De buldogmier

Het klinkt misschien een beetje apart dat een mier één van de dodelijkste diertjes is, maar het is toch echt zo. Als de buldogmier je steekt heb je nog zo’n twee uur om te genieten van je leven, want daarna is het voorbij.

Bron: PIxabay

Aziatische reuzenhorzel

Dit beestje is maarliefst 7 centimeter groot(!) en lijkt het meest op een normale horzel. Toch is hij dat niet. Hij heeft een sterk gif in zich, wat goed is om een volwassen ten doden op te schrijven. Dit beestje leeft, gelukkig voor ons, vooralsnog alleen in Japan en vermaakt zich daar prima.

Bron: Wikimedia

De Triatoma Infestans

Dit kleine beestje is goed voor minimaal 40.000 doden per jaar! Het beestje bijt zich vast in je huid en zuigt zich vol met bloed. Vervolgens loost hij z’n darmen in jou waardoor hij honderden parasieten achterlaat en dat kun je niet altijd na vertellen.

De Tse Tse vlieg

Je zou het niet verwachten, maar deze vlieg is wel degelijk dodelijk! En hoe! Hij zorgt jaarlijks voor zo’n 500.000 slachtoffers die hij eerst in een flinke slaap brengt. Als dit beestje je prikt, kun je er namelijk vrij wel zeker van zijn dat je een slaapziekte opvangt. En dit wil je niet. 80% van de mensen die besmet is sterft hier namelijk aan. Gelukkig woont hij vooral in de Sahara en daar heeft hij het nog prima naar z’n zin.

De Braziliaanse zwerfspin

Dit beestje is de meest giftige spin ter wereld. Hij verdedigt deze titel zelfs in het Guinness Book of Records. Op het moment dat je z’n gif in je hebt, heb je nog 6 uur de tijd. Dit beest is super snel en kan zelfs sprongen maken. Hij leeft in Zuid-Amerika, maar omdat hij ook tussen de bananen leeft reist hij dus de hele wereld rond. Super fijn!

Bron: Wikimedia

De Conus Marmoreus

Dit is een slak, maar wat voor één. Een druppel van het gif van dit beestje is genoeg om 20 mensen mee te doden! Hij leeft in zout warm water, oppassen dus.

Bron: Wikimedia

De Pijlgifkikker

Deze kikker valt op en dat is maar goed ook. De huid van dit beestje is namelijk super giftig en draagt genoeg gif bij zich om 20 mensen te doden! Bizar, zeker als je weet dat hij maar een kleine 4 centimeter is.

Vlooien

Vlooien zijn op zich zelf niet heel dodelijk, maar ze zijn wel kampioenen in dodelijke ziektes dragen. Vlooien zitten vaak op beesten en de ziektekiemen die ze het lekkerste vinden zijn van heftige ziektes als de pest. Mooi uit de buurt blijven van zo’n beestje dus, nadeel is alleen dat ze erg lastig te zien zijn met het blote oog.

[RELATED id=’222266′]

De bij

Het klinkt misschien een beetje gek en je moet er ook niet meteen bang van worden. Maar de normale bij, die ook bij ons rondzoemt, kan dodelijk zijn. Niet voor iedereen, maar als je allergisch bent voor een bijensteek dan kun je dit meestal niet na-vertellen.

De dooskwal

Het gif van dit beestje blijkt een van de sterkste ter wereld en als je in het water wordt geprikt door deze kwal doet het vaak zo’n pijn dat je de kust niet eens haalt. Daarbij kan één tentakel gif produceren dat goed is om meer dan 60 mensen te doden.

Bron: Wikimedia
Reageer op artikel:
Van vlieg tot mier: 11 kleine gevaarlijke dieren kunnen zomaar jouw dood worden
Sluiten