Jeremy Houweling
Jeremy Houweling Froot 11 jun 2017

Vakantie in eigen land: Dit is waarom je Gouda moet bezoeken

Waarom zou je het altijd gelijk ver weg moeten zoeken als je op vakantie gaat. Ons eigen landje heeft namelijk ook zo veel mooie natuurgebieden, steden en dorpen te bieden! Daarom zoeken we het dit keer wat dichterbij op en geven je je 7 redenen waarom ook Gouda een prachtige plek is om vakantie (in eigen land) te vieren!

1. Klein Amsterdam

Waar Amsterdam bekend staat om zijn grachten- en grachtenpanden, heeft Gouda ook in het centrum prachtige grachten omgeven met historische panden. Heel romantisch om daar te wandelen.

2. Het is de kaas- en stroopwafelstad van Nederland

In het buitenland op vakantie? Grote kans dat er op de kaart staat dat de kaas uit Gouda komt. Want dit is dé kaasstad van Nederland. De stad heeft er zelfs een museum voor. Ook vindt daar jaarlijks de kaasmarkt plaats.

Een ander Gouds ambacht is de Goudse stroopwafel. Rondom de stad zitten veel stroopwafelbakkerijen die zeer succesvol zijn. En ze zijn er trots op. Het gemeentehuis heeft daarom ook de structuur van een… jawel: stroopwafel! Meer informatie over de Goudse ambacht vind je hier.

3. Gouda heeft historische bezienswaardigheden

Een van de bekendste is het oude ‘stadhuys’ middenin het centrum. Daarnaast is ook de Sint-Janskerk een bezoekje waard.

4. Gouda heeft een sfeervol en romantisch stadsplein

Rondom het historische stadhuis bevinden zich veel gezellige restaurants en uitgaansgelegenheden met sfeervolle terrasjes. Ook voor in de winter, want dan zijn de meeste terrasjes heerlijk verwarmd.

5. Gouda is omringd met prachtige natuur

Rondom de stad bevinden zich prachtige polders met veel weidevogels waar je heerlijk kunt wandelen. Ook de Reeuwijkse plassen liggen om de hoek.

6. Een ideale verbinding met alle grote steden van Nederland

En dat is ideaal want vanaf Gouda station ben je binnen een half uur in Rotterdam, Den Haag of Utrecht. Ook Amsterdam is vanaf Gouda maar een klein uurtje.

7. Gouda is Gouda

Gouda is gewoon Gouda en dat onderscheidt deze stad van vele andere steden. Compact, sfeervol en liefelijk.

Bekijk ook: Ga je binnenkort naar Londen? Dit zijn 14 handige tips voor een perfecte citytrip

Reageer op artikel:
Vakantie in eigen land: Dit is waarom je Gouda moet bezoeken
Sluiten