Froot 25 jan 2018 Sissy Westerhuis

Doodzieke vader van vijf kinderen gered doordat hij dit opvallende shirt droeg

Vijf kinderen zou de 60-jarige Rob Leibowitz achterlaten als hij kwam te overlijden. De Amerikaan was hartstikke ziek door nierfalen en het zag er niet goed uit voor hem. Gelukkig is hij nu gered. Leibowitz droeg namelijk een tijdlang een opvallend shirt dat nu zijn redding is geweest.

Leibowitz droeg negen dagen achter elkaar dit shirt met daarop zijn oproep:

De vader van vijf kinderen droeg dit shirt met daarop zijn oproep.
Richie Sully

Uit wanhoop ontstaan

Tijdens zijn vakantie in Disney World liep Rob maar liefst negen dagen lang rond met het shirt: “Dit plan is geboren uit pure wanhoop. Als ik met mijn kinderen ben vervagen al mijn problemen en ik had dus echt meer tijd met hen nodig.”

Volgens Fox 17 Online zag een koppel Rob het shirt zag dragen in Disney World. Zij maakten er een foto van en deelden het op Facebook. De foto ging viral en werd maar liefst 30.000 keer gedeeld in de eerste 24 uur. Rob kreeg telefoontjes van mensen door heel Amerika. Rob was natuurlijk blij, maar ook vooral erg verrast.

Helaas was het vinden van een donor niet het enige: de donor moest ook nog eens een match zijn met Rob.

Donor was al bezig met het redden van mensenlevens

Richie Sully uit Fort Wayne, Indiana, was bloed aan het doneren toen een vriend van hem de post liet zien met daarin de foto van Rob. Sully besloot te bellen en een voicemail-bericht achter te laten: “Hi, my name is Richie. I saw your post. I have an extra kidney. I’m O-positive. You’re more than welcome to have it.”

Enkele maanden gingen eroverheen. Er moest onderzocht worden of Rob en Richie inderdaad een match waren en er moest natuurlijk papierwerk worden geregeld. Gelukkig is het allemaal niet voor niets geweest: Sully is donderdag geopereerd in het New York Presbyterian Hospital en dat ging nog makkelijker dan hij had verwacht. “Het was absoluut geen punt!”

Sully en Rob na de transplantatie, met hun gezinnen

Richie en Rob samen met hun gezinnen na de transplantatie.
Richie Sully

‘Ik blijf hem maar bedanken’

Maar, voor Rob en zijn kinderen was het natuurlijk wel een punt. En hoe! Rob kan nu blijven leven. “Ik blijf hem maar bedanken,” aldus Leibowitz.

Toekomstplannen

De heren zijn nu van plan om samen met hun gezinnen nog eens naar Disney World te gaan, waar het allemaal begin. Ook het koppel dat de viral foto maakte willen ze daar bij hebben.

Reageer op artikel:
Doodzieke vader van vijf kinderen gered doordat hij dit opvallende shirt droeg
Sluiten