Jeremy Houweling
Jeremy Houweling Froot 12 aug 2016

Vader en dochter vangen een blauwe kreeft. En deze blijkt zeer zeldzaam…

Bij Cape Cod, ten zuid-oosten van Boston, heeft Wayne Nickerson samen met zijn dochter een zeer zeldzame blauwe kreeft gevangen. Deze kreeft krijgt de blauwe kleur vanwege een genetische afwijking waarbij er een te veel van een bepaald soort proteïne wordt aangemaakt. Volgens de ‘University of Maine’s Lobster Institute‘ is de kans op het vangen of zien van zo’n kreeft slechts 1 op de 2 miljoen.

Wayne Nickerson was daarom bij het zien van de bijzondere verschijning behoorlijk verrast en enthousiast. Hij belde meteen zijn vrouw en vertelde haar naar de plaatselijke haven te komen. ‘Het was duidelijk hoe super enthousiast hij was.’ Aldus zijn vrouw tegen ABC News. De bijzondere vangst was niet zijn eerste in zijn leven. In 1990 ving hij nog een blauwe kreeft. Voor een visser is dat zeer uitzonderlijk.

Met de blauwe kreeft is het overigens goed afgelopen. Zijn bijzondere kleur heeft letterlijk zijn leven gered. Hij krijgt een nieuw onderkomen in het plaatselijke aquarium waar mensen het beestje met zijn bijzondere kleur kunnen bewonderen.

Bekijk ook: Zeldzame regenboogvogel gespot in New York

Reageer op artikel:
Vader en dochter vangen een blauwe kreeft. En deze blijkt zeer zeldzaam…
Sluiten