A. de Jong
A. de Jong Froot 11 mei 2018

Vergeet je tent of hotelbed: 8 unieke slaapplekken voor op je bucketlist

Wil je weleens iets anders proberen dan een hotelkamer of een reguliere camping? Van een boomtent tot een onderwaterkamer; in deze spectaculaire slaapplekken zul je vast en zeker een onvergetelijke nacht beleven.

De bergen in

Je moet een uitdagende klim voltooien om deze ver afgelegen accommodatie te bereiken, maar het is de moeite waard. 2.835 meter boven de zeespiegel op de Frebouze gletsjer vind je de Bivacco Gervasutti capsule. Met dit fantastisch uitzicht komt er van slapen waarschijnlijk weinig terecht.

Manners bijzondere slaapplekken5

Niet voor koukleumen

Reis diep in de arctische wildernis en slaap aan boord van deze ijsbreker – de enige in zijn soort. Een nacht op dit schip voelt alsof je een ontdekkingsreiziger bent. Het enige verschil: je hebt wat meer luxe, ook weleens lekker. Benedendeks vind je een gezellige lounge waar je kunt genieten van huisgemaakte gerechten en lokale dranken. Als je geluk hebt spot je walrussen, zeehonden en zelfs ijsberen. Het hotel is dit jaar heropend.

Manners bijzondere slaapplekken8

Boomtent

Is een tentje aan de rivier niet avontuurlijk genoeg voor jou? Til je campingbeleving naar een hoger niveau in de Waldseilgarten Hollschlucht – een avonturenpark diep in de Pfronten, een gebergte in Duitsland. Hier kun je slapen in een speciaal ontworpen tent die hoog in de boomtoppen hangt.

Manners bijzondere slaapplekken 4

Onderwaterwereld

Ontdek het leven onder de golven voor de kust van Pemba Island (Zanzibar) zonder natte voeten te krijgen. De Underwater Room bevindt zich negen meter onder de zeespiegel. Op de ‘begane grond’ is de eetkamer gesitueerd, het dak is een zonneterras om jaloers van te worden.

Manners bijzondere slaapplekken 10

Vliegtuigliefhebbers

Slapen in een vliegtuig is meestal een lastige klus. Ondernemer Oscar Dios heeft daar verandering in gebracht door een gepensioneerde jumbojet om te bouwen tot een hotel met 33 kamers. Het Jumbo Stay Hotel ligt op slechts een steenworp afstand van Stockholm-Arlanda Airport in Zweden en biedt gasten een originele slaapervaring.

Schermafbeelding 2016-04-29 om 17.00.11

Menselijk nest

Wil je wakker worden met een fantastisch uitzicht over de Big Sur? The Human Nest in het Californische Treebones Resort is een knusse holte die alleen bereikbaar is met een ladder. Een adembenemend uitzicht is bij de prijs inbegrepen.

Manners bijzondere slaapplekken 1

Nacht onder de sterren

Wil je Afrika’s Big Five bekijken vanuit je bed? In het awesome Loisaba Conservancy in Laikipia, Kenia, behoort het tot de mogelijkheden. Dit hotelbed biedt uitzicht over een  gebied met water, waar wilde dieren komen drinken. In de avond kun je naast leeuwen en olifanten ook genieten van de immens mooie sterrenhemel.

Manners bijzondere slaapplekken 3

Noorderlicht

De glazen iglo’s in het Kakslauttanen Hotel in Finland bieden een privé-uitzicht op het Noorderlicht vanuit een luxe hotelkamer. Het hotel ligt ergens rond de poolcirkel diep verscholen, in de buurt van het Urho Kekkonen National Park in Finland. Omdat de lucht in dit gebied niet ‘vervuild’ wordt door ander licht, heb je hier de beste kans om het natuurlijke wonder te aanschouwen. Zonder het koud te krijgen.

Manners bijzondere slaapplekken 11
Reageer op artikel:
Vergeet je tent of hotelbed: 8 unieke slaapplekken voor op je bucketlist
Sluiten