Froot 11 apr 2017 Kirsten Beukers

Heel Twitter hielp mee om de verloren vriend van deze oorlogsveteraan te vinden

Dankzij het internet en verschillende social media-kanalen, zoals Twitter en Facebook, heb je een ontzettend groot bereik. Dat bedacht ook de 19-jarige Bryce Lacy uit de Verenigde Staten toen hij met zijn vader over een uit het oog verloren vriend praatte. Charles, de vader van Bryce, diende 40 jaar geleden in het Amerikaanse leger tijdens de Vietnamoorlog. Daar werd hij goede vrienden met een man genaamd Kermit Powers.

Dit is Bryce met zijn vader Charles

De twee vrienden hadden na de oorlog steeds minder contact en spraken elkaar uiteindelijk niet meer. Charles zei dat hij graag nog eens zijn vriend zou willen zien, dus besloot Bryce een foto van Kermit en Charles op Twitter te plaatsen in de hoop dat iemand Kermit zou herkennen, waarna meer dan 54.000 mensen de foto hebben geretweet! Sommige twitteraars meldden zich zelfs vrijwillig aan als detective en hielpen Bryce met zoeken naar de verloren vriend van Charles.

Charles en zijn vriend Kermit 40 jaar geleden

Een van de Twitteraars vond een LinkedIn account van de naam, maar deze man woonde in Duitsland

Iemand vond ook een Twitteraccount met Kermits naam!

Uiteindelijk vonden ze zelfs een Facebook-account mét een oude foto uit het leger

Bryce liet het Facebookprofiel aan zijn vader zien, maar die was er niet 100% zeker van. Toen vond Bryce een telefoonnummer op het profiel en besloot het te bellen. Niemand nam op en hij kreeg een Duitse automatische voicemail.

Gelukkig kreeg Bryce een berichtje van het Facebook-account van Kermit. Hij bevestigde dat hij het was en gaf aan dat hij ook al op zoek was geweest naar Charles. Zodra Bryce thuiskwam vertelde hij zijn ouders het nieuws. Charles was natuurlijk ontzettend blij dat zijn verloren vriend gevonden was, met dank aan het internet. De twee oude vrienden gaan zo snel mogelijk een Skype gesprek voeren!

Buzzfeed/Bryce Lacy

Ondertussen is de zoektocht gestart naar nóg een oude vriend. Maar dit keer is alleen de achternaam van de man, Randall, bekend. Zouden ze nog een vriend via internet kunnen opsporen?

Lees ook: 16 mensen die hun dubbelganger ontmoeten en met hun mond vol tanden staan

Reageer op artikel:
Heel Twitter hielp mee om de verloren vriend van deze oorlogsveteraan te vinden
Sluiten