Tweedehands boekwinkel krijgt zó veel Fifty Shades-boeken binnen dat ze besloten dit er mee te doen

Goldstone Books is een online liefdadigheidswinkel in Wales die tweedehands boeken aanneemt en verkoopt. En sinds de ‘Fifty Shades of Grey’-hype langzaamaan weer een beetje afneemt, lijken mensen deze boeken daarom juist massaal nu bij de kringloopwinkels te dumpen. ‘Sinds het boek uit is gekomen krijgen we zo’n 20 tot 30 kopieën per dag binnen’, vertelt Ashley Stamford-Plows, de manager van de winkel. Er is geen ander boek in de winkel waar ze zoveel exemplaren van hebben liggen.

Maar ondanks het overschot aan de boeken van Fifty Shades, wordt het boek evengoed ontzettend veel verkocht. In 2015 besloten ze, ter voorbereiding van de film die niet lang daarna zou uitkomen, de boekenvoorraad te sorteren en organiseren, wetende dat de vraag groter zou worden wanneer de film uit zou komen. Echter ging de vrouw die verantwoordelijk was voor het sorteren van deze boeken op vakantie, waardoor haar collega’s alle boeken steeds op haar bureau stapelden. En waar dat begon met een klein stapeltje, werd dat uiteindelijk een fort van boeken…

‘We vonden het wel grappig haar bureau in te sluiten door een fort te bouwen, en een klein gat open te houden om doorheen te kruipen’, vertelt Stamford. Gelukkig kon ze er inderdaad om lachen.

Bekijk ook: Er bestaat een levensgrote taart van Mr. Grey uit Fifty Shades of Grey

Reageer op artikel:
Tweedehands boekwinkel krijgt zó veel Fifty Shades-boeken binnen dat ze besloten dit er mee te doen
Sluiten