Trui gekrompen? Zo tover je ‘m weer tot het oorspronkelijke formaat

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: Je wast je mooie trui nét even te heet, waardoor je ‘m formaatje poppentruitje weer uit de wasmachine vist. Leuk als je van naveltruitjes houdt, maar over het algemeen gewoon hartstikke zonde.

Maar waar we de trui eerst gewoon meteen weggooiden, zullen we dat na het lezen van deze supertip van onze stijlvolle broertjes van Manners niet meer doen. Ze leggen namelijk in 5 stappen uit hoe je je gekrompen trui weer tot het oorspronkelijke formaat terug kunt toveren:

Stap 1

Vul twee wasteilen met warm water en voeg vervolgens een flinke wasdop babyshampoo toe aan één van de twee teilen.

Stap 2

Vouw de trui op, zoals je ‘m ook zou opvouwen als je de trui in de kast legt. Leg de trui op deze manier in de teil met shampoowater en laat ‘m een kwartiertje liggen.

Stap 3

Haal de trui vervolgens voorzichtig uit het water en leg ‘m in de andere teil met warm water (zonder babyshampoo). Let er wel op dat je de trui niet uitwringt. Laat de trui vervolgens een minuut volledig onder water liggen.

Stap 4

Haal de trui voorzichtig uit het water en vouw ‘m op zonder uit te wringen uit en leg ‘m op een grote handdoek. Deze handdoek rol je vervolgens op.

Stap 5

Nu ben je bijna klaar en hoef je nog maar één ding te doen. Wat dat is, lees je in het volledige artikel van Manners.

Bekijk ook: Zo verschoon je je beddengoed in nog geen 1,5 minuut

Reageer op artikel:
Trui gekrompen? Zo tover je ‘m weer tot het oorspronkelijke formaat
Sluiten