Dit simpele trucje zorgt ervoor dat spinnen en muizen wegblijven uit je huis

Natuurlijk zijn spinnen hartstikke nuttig, voor het opruimen van muggen en andere kriebelbeestjes bijvoorbeeld. Maar toch begrijpen wij heel goed dat je ze liever niet in huis wil hebben. En muizen? Die mogen net zo goed wegblijven!

Nu kun je natuurlijk dit handige grijpertje gebruiken om spinnen te vangen, maar we weten allemaal dat voorkomen nou eenmaal beter is dan genezen. Beter blijven die spinnen en muizen gewoon maar helemaal weg uit je huis, nietwaar?!

En laten wij jou net een briljante tip voorbij hebben zien komen bij onze zusjes van NSMBL! En het leuke is, het trucje is niet alleen heel makkelijk, maar ook nog eens heel goedkoop. Het enige wat je er voor nodig hebt is een zakje pepermuntthee met wat water, of pepermuntolie.

En dan?

Wat je daar precies mee moet doen? Je doopt het theezakje in wat warm water en legt (of hangt) het daarna op de plek waar je denkt dat de spinnen en muizen vandaan komen. Denk je dat dat meerdere plekken kunnen zijn, dan kun je het beste gewoon in elke hoek van de kamer eentje leggen.

Wat ook helpt…

Een andere handige tip is om wat natuurlijke pepermunt-geurolie te mengen met wat water in een spuitbusje (bijvoorbeeld een plantenspuitje). Hiermee kun je vervolgens in alle hoeken van je kamer spuiten, en je zult zien dat de spinnen én muizen wegblijven!

De springspin, de kruisspin en de tarantula, die kennen we allemaal wel…

Maar… Heb je deze vreemde spinnen al eens gezien?

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Dit simpele trucje zorgt ervoor dat spinnen en muizen wegblijven uit je huis
Sluiten