Trends in de fotografie: Strandvakantie

Met de serie trends in de fotografie belichten we wekelijks wat de trends op het gebied van fotografie zijn, zoals wij die gespot hebben op beurzen en in galeries, geïllustreerd met foto’s die op het moment te koop zijn. Deze week: Strandvakantie.

Nu de winter maar niet ophoudt en het blijft sneeuwen en hagelen, verlangen we naar de zon en naar vakantie. Naar een zomervakantie met zon, zee en strand. Helaas moeten we nog wel even op de zomer wachten, maar in de tussentijd kunnen we onszelf afleiden met strandfoto’s en over de volgende vakantie dromen.

Kenmerken van de foto’s

Deze strandfoto’s zijn natuurlijk geen vrolijke vakantiefoto’s met een poserende familie en spelende kinderen op het strand. Met deze foto’s geven de fotografen een compleet beeld van het strand weer. Het gaat hier meer om kleuren en patronen dan om de individuele strandgangers.

Om een goed overzicht van het strand te kunnen geven kiezen de fotografen voor een apart standpunt. Om veel van het strand te kunnen laten zien, kiezen fotografen er bijvoorbeeld voor om de strandgangers van hoog bovenaf te fotograferen.

Adria VI | Bron: Bernhard Lang – Lumas

Welke fotografen werken op deze manier?

Zon, zee en strand trekt verschillende fotografen aan. Het leven op het strand met de bijbehorende vrolijke kleuren zorgt voor vrolijke beelden. Door verschillende strandpunten en sluitertijden verschillen de eindresultaten toch van elkaar.

Margarita Kazanovich maakt met behulp van nabewerking van haar strandfoto’s verstilde scènes. Door de kleuren van de foto aan te passen komt deze juist vintage of overbelicht zonnig over. De foto’s van Kazanovich zijn vanaf 92 euro te koop bij galerie Yellow Korner.

St-Peter Onding III | Bron: Margarita Kazanovich – Yellow Korner
St-Peter Onding IV | Bron: Margarita Kazanovich – Yellow Korner

Rudi Sebastian begon tijdens zijn carrière in de reclame met fotograferen. Inmiddels fotografeert hij fulltime. Op zijn foto’s wil Sebastian de bewegingen van de door hem vastgelegde massa te laten zien. Deze foto’s zijn vanaf 92 euro te koop bij galerie Yellow Korner.

Alex MacLean fotografeert gemaakte landschappen van bovenaf. Wat op de grond chaotisch lijkt, zoals een strand, is van grote hoogte geordend. Deze foto’s zijn vanaf 1640 euro te koop bij galerie Lumas.

Adriatic Coast, Cattolica, Italy | Bron: Alex MacLean – Lumas

Beach goers at Rosignano Maritimo II, Italy | Bron: Alex MacLean – Lumas

Bernhard Lang fotografeert zijn scenes ook van boven. Hiervoor leunt hij op een kilometer hoogte uit een helikopter, zo wordt fotograferen extreme sport. Lang is op zoek naar geometrische ordening. De kleurrijke parasols en strandstoelen maken van een strand een geordend geheel. Deze foto’s zijn vanaf 510 euro te koop bij galerie Lumas. (KC)

Adria IV | Bron: Bernhard Lang – Lumas
Adria V | Bron: Bernhard Lang – Lumas
Reageer op artikel:
Trends in de fotografie: Strandvakantie
Sluiten