Transgender laat in timelapse zien hoe zijn gezicht verandert tijdens hormoonbehandeling

Jamie Raines (21) is geboren als meisje, maar kwam er al gauw achter dat hij in het verkeerde lichaam zat. Na een lang proces vooraf, mocht hij op zijn achttiende eindelijk beginnen met de hormoonbehandeling. Door de testosteron zou hij geleidelijk aan mannelijke kenmerken krijgen. Qua uiterlijk, maar ook zijn stem zou zwaarder worden. 

De transformatie heeft hij van begin tot eind vastgelegd door dagelijks een selfie te maken. In eerste instantie wilde hij alleen het eerste jaar vastleggen, maar na één jaar had hij nog steeds geen gezichtsbeharing, dus besloot hij nog even door te gaan met de selfies. In het tweede jaar werden veranderingen duidelijker en duidelijker. Waar je eerst subtiele, kleine veranderingen zag. Zie je in het tweede jaar zijn gezicht daadwerkelijk langer worden, zijn ‘chubby cheeks’ verdwijnen en zelfs zijn neus veranderen. En na drie jaar had hij uiteindelijk een volle baard, waar hij apetrots op is.

Voor:

‘Voor ik met de testosteron begon hield ik er niet van om naar mijzelf in de spiegel te kijken Nu ben ik blij met wat ik in de spiegel zie’, vertelt Jamie Buzzfeed.

Na:

[RELATED id=’233189′]

Wauw! Wat een verschil!

Reageer op artikel:
Transgender laat in timelapse zien hoe zijn gezicht verandert tijdens hormoonbehandeling
Sluiten