Tessa Ham
Tessa Ham Froot 14 jun 2018

Lesbische kus in ‘The Last of Us Part II’ is hét onderwerp van gesprek in de gamewereld

Op gamebeurs E3 werd een lange trailer van de The Last of Us Part II onthuld. Het langverwachte vervolg een van de meest geprezen videogames van de afgelopen tien jaar. De trailer belooft ons een bruut vervolg, maar dat is niet waar iedereen het naderhand over heeft: de lesbische kus van hoofdpersonage Ellie is hét onderwerp van gesprek in de gamewereld en gay scene.

De game speelt zich af in een post-apocalyptische wereld zonder wetten, waar miljoenen mensen zijn geïnfecteerd en veranderd in gewelddadige en zombie-achtige monsters. Maar de mensen die overblijven zijn meestal net zo wreed. Ze vechten met elkaar om spullen én om te overleven.

De lesbische kus van Ellie en Dina

De trailer van The Last of Us Part II verklapt nog niet veel over het verhaal, maar verzekert wel een sfeervol vervolg. Storytelling is iets waar game-ontwikkelaar Naughty Dog enorm goed in is. Het contrast tussen de gewelddadige setting en de ontroerende storytelling met echte menselijke emoties. Dat brengt ons op de kus van Ellie met Dina.

Voor degenen die de game kennen, zal het geen verrassing zijn dat Ellie lesbisch is. In de uitbreiding van The Last of Us, die Left Behind heet, werd al duidelijk dat Ellie op vrouwen valt. Ook zijn er vaker LGBT+ personages in games geweest. Maar de kus is bijzonder en is hét onderwerp van gesprek in de gamewereld.

Eerdere homo- of biseksuele personages in videogames benoemden of impliceerden het alleen. Bij sommige personages is het zelfs alleen in interviews aangegeven door de ontwikkelaars. Dat een hoofdrolspeler zoent met iemand van hetzelfde geslacht dus een big moment. We like!

Trailer The Last of Us Part II

Reageer op artikel:
Lesbische kus in ‘The Last of Us Part II’ is hét onderwerp van gesprek in de gamewereld
Sluiten