Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 6 mrt 2018

5 manieren om het thuiswerken makkelijker te maken

Thuiswerken is iets wat maar voor weinig mensen is weggelegd, en toch: behoort het tot de mogelijkheden dan gaat het niet altijd even makkelijk. Tuurlijk kun je in je pyjama vanuit bed tikken en regelen, maar… Makkelijk? Dat blijkt nog wel eens een ander geval.

We hebben een vijftal tips verzameld naar aanleiding van deze tweet om zo het thuiswerken een stukje makkelijker te maken!

Tip 1: Kleed je aan

Ja, oké, misschien heb je wel iets aan je onder- en bovenlijf, maar kleed je nu eens echt aan. Alsof je de deur uitmoet. Jeans, een shirt, make-up (als je dat gebruikt natuurlijk) en… Schoenen!

Tip 2: Werk alle afleiding eerst weg

Staat alles eindelijk klaar, roept de wasmachine om hulp. Of de planten moeten (heel opeens, zo gek) water. Zorg dat je alles hebt geregeld vóór je aan het werk moet in je vertrouwde omgeving.

thuiswerken kan heel lastig zijn, maar deze tips kunnen je helpen
Unsplash

Tip 3: Maak een tijdslot waarin je werkt

Niemand kan van 9:00 tot 18:00 onafgebroken werken en uitstekend presteren. Maak voor jezelf een ‘blok’, bijvoorbeeld van 10:00 tot 14:00 om te knallen.

thuiswerken kan heel lastig zijn, maar deze tips kunnen je helpen
Unsplash

Tip 4: Beloon jezelf na het harde werken

En dan niet een snoepje of een koekje, maar met bijvoorbeeld een leuke activiteit. Zo’n spannende serie op Netflix, bijvoorbeeld.

thuiswerken kan heel lastig zijn, maar deze tips kunnen je helpen
Unsplash

Tip 5: Stel duidelijke To Do’s voor jezelf op (voor alleen die dag!)

Je kunt niet oneindig veel dingen doen, dus schrijf alleen de haalbare dingen voor die dag op. Een app om je verplichtingen in op te schrijven en bij te houden kan daarbij helpen (Things, bijvoorbeeld!).

Ojee!

Kom je tijdens het maken van een To Do al gauw erachter dat er wel héél veel te doen is in je leven? Bundel die dingen dan in een zogenoemde ‘mindsweep’. David Allen, schrijver van het boek ‘Getting Things Done’ is groot fan van het fenomeen ‘mindsweep’ waarbij je simpelweg opschrijft wat er allemaal door je hoofd spookt en wat je allemaal nog wil doen.

Mocht je eens meer willen leren over hoe je efficiënter en productiever kunt werken? Wij kunnen je de methode van Getting Things Done aanraden. Hier vind je meer informatie.

Reageer op artikel:
5 manieren om het thuiswerken makkelijker te maken
Sluiten