Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 20 mei 2017

Voor deze waanzinnig mooie timelapse van New York werden er maar liefst 65.000 foto’s gemaakt

New York City: de stad der steden. Zo’n 8,5 miljoen mensen noemen het hun thuis en miljoenen meer dromen ervan om eens langs te gaan in the city that never sleeps. Niet zo gek ook; zelfs de prullenbakken zijn er te gek!

De stad is al op vele verschillende manieren vastgelegd. Foto, video, audio, gedichten: noem het maar op! Het leek Peter Jablonowski, Thomas Pöcksteiner en Lorenz Pritz – het creatieve trio achter Filmspektakel, dan ook de hoogste tijd om de uitdaging op te zoeken. Wat ze deden? Ze schoten zo’n 65.000 foto’s om een waanzinnig strakke timelapse van de stad te maken.

“Het heeft ons tien dagen, een hoop burgers én een helikopter gekost om deze video te maken. Tien dagen is erg weinig om een stad te verkennen die eindeloze mogelijkheden heeft, dus we sliepen amper en waren dag en nacht bezig om deze film te maken. Deze stad slaapt inderdaad nooit!” schrijven de heren op YouTube:

Niet alleen heeft het drietal een bizarre hoeveelheid foto’s geschoten: het kostte de computer 36 (!) uur om de film uiteindelijk tot één bestand te maken. Er is dus een hoop werk in gaan zitten. Ook de shots met de taxi’s (1:10) gingen niet vanzelf: “We hebben elke kans gegrepen om foto’s te maken van gele taxi’s. Zo veel mogelijk hoeken moesten worden vastgelegd… Dat werden uiteindelijk 2000 foto’s.” Wow.

Kun jij geen genoeg krijgen van de Amerikaanse trekpleister maar laat je bankrekening het helaas nog niet toe om er zelf heen te gaan? Dan krijg je van ons een enkeltje naar de New York-basket cadeau.

Reageer op artikel:
Voor deze waanzinnig mooie timelapse van New York werden er maar liefst 65.000 foto’s gemaakt
Sluiten