Froot 25 jul 2017 Sissy Westerhuis

Wauw! Deze timelapse laat zien hoe een beschadigde foto gerestaureerd wordt

Fotograferen? Dat doen de mensen al jaaaren – zelfs al ten tijde van de Krimoorlog! Maar de oude plaatjes vergaan helaas met de jaren. Ze raken verkleurd, verfrommeld, gekreukt, misschien worden ze zelfs wel een keer nat. En dat is hartstikke zonde.

Gelukkig zijn er mensen die veel tijd steken in repareren en restaureren van oude kiekjes. Niet alleen Marie-Lou Chatel is daar steengoed in, maar ook bij THS Photo Restoration weten ze hoe dat moet. In de versnelde video hieronder zie je hoe een oude beschadigde foto – die is ingescand – wordt opgelapt tot een prachtig portretje:

Frédéric Duriez is ook steengoed in het inkleuren van oude foto’s. Niet zo lang geleden liet hij dan ook op prachtige wijze foto’s van indianen opleven.

Ietsje dichter bij huis is deze waanzinnig toffe techniek ook al toegepast: dit is wat er gebeurt als oude beelden van Nederland worden ingekleurd. Het is prachtig om te zien. Is dit jou nog niet spannend genoeg? Dan kun je er altijd nog trippende kunstwerkjes van maken.

Reageer op artikel:
Wauw! Deze timelapse laat zien hoe een beschadigde foto gerestaureerd wordt
Sluiten