Alex Ebbers
Alex Ebbers Froot 3 jan 2018

Deze tien albums werden in 2008 gelanceerd en wij voelen ons mega oud

Het is 2018 en dat betekent dat het alweer tien jaar terug is dat er een aantal iconische albums zijn uitgekomen, waar we tegenwoordig nog steeds naar luisteren. Ben je klaar voor een trip down memory lane? Al deze albums kwamen namelijk uit in 2008:

Kanye West met 808 and Heartbreak

Met het album ‘808 and Heartbreak’ ging Kanye een kant op die we tot dan toe niet van hem gewend waren. Na de dood van zijn moeder veranderde Kanye’s sound, waarmee hij nu de legende is geworden die hij is. Wat er was gebeurd als hij niet met dit album was gekomen? We zullen het nooit te weten komen…

Lil Wayne met Tha Carter III

In 2008 was je zo’n beetje: of je was ‘team Lil Wayne’, of je had een bloedhekel aan de kleine rapper. Vooral zijn liedje ‘A Milli’ was een grote hit in Nederland, waarbij we met z’n allen struikelden over de woorden.

Vampire Weekend met Vampire Weekend

Als kersverse afgestudeerden publiceerden de leden van Vampire Weekend in 2008 hun eerste album. Aan het begin was Vampire Weekend een makkelijk doelwit vanwege hun preppy stijltje, maar naarmate de tijd vorderde werd de band steeds meer gewaardeerd door het grote publiek.

Bon Iver met Looking For Emma, Forever Ago

De Bon Iver van 2008 is een compleet andere artiest dan de Bon Iver die we tegenwoordig kennen. Het album ‘Looking For Emma, Forever Ago’ stond bol van de akoestische klanken en zachte zang, waar we nu met veel elektronische geluiden te horen krijgen. Niet erg, wel anders.

Adele met 19

Als we het ons goed herinneren, brak Adele in Nederland door met haar hit ‘Chasing Pavements’. Nadien heeft de Britse zangeres niet stilgezeten. Het album ’19’, vernoemd naar de leeftijd waarop ze het album schreef, is geproduceerd in samenwerking met Mark Ronson, dezelfde producer die het album ‘Back to Black’ van Amy Winehouse produceerde.

Kid Cudi met A Kid Named Cudi

In 2008 kwam Kid Cudi met een stijl die een heel nieuwe generatie rappers zoals Travis Scott heeft geïnspireerd. Vooral de hit ‘Day ‘n Nite’ werd populair in Nederland.

MGMT met Oracular Spectacular

Het eerste album van MGMT werd direct een succes met een verkoop van meer dan 1 miljoen albums. In een later interview geeft de band toe eigenlijk geen idee te hebben gehad waar ze mee bezig waren. Uiteindelijk is de band een compleet andere kant op gegaan, waarmee ze hun vroege popgeluid volledig aan de kant hebben geschoven.

Beyoncé met I Am… Sacha Fierce

Ja, ook het alter ego van Queen Bey is alweer tien jaar oud. Dat betekent dat ook de hitsingle ‘Single Ladies’ in 2008 uitkwam (hoe dan?!).

Lady Gaga met The Fame

Met haar geluid en verschijning was Lady Gaga een complete verfrissing van popmuziek. Wat zij deed, hadden we in tijden niet gezien. Met ‘Pokerface’ en ‘Just Dance’ maakte ze haar debuut en tegenwoordig is de kleine, extravagante zangeres niet meer weg denken uit de muziekwereld.

Coldplay met Viva la Vida or Death and All His Friends

Je houdt van ze of je hebt een hekel aan ze, maar feit blijft dat het album ‘Viva la Vida or Death and All His Friends’ in 2009 een Grammy voor ‘Best Rock Album’ won. ‘Viva La Vida’ is in ieder geval een liedje dat iedereen kan meezingen, of je ‘m nou leuk vindt of niet.

Yep, al deze albums werden écht tien jaar geleden uitgebracht. Feeling old yet? Lees dan eens dit artikel, met 19 momenten waarop je je ouder voelt dan je eigenlijk bent.

Reageer op artikel:
Deze tien albums werden in 2008 gelanceerd en wij voelen ons mega oud
Sluiten