Mark Hofman
Mark Hofman Froot 21 jun 2018

#TBT: 9 heerlijke ‘theme songs’ van series waarnaar we terugverlangen

Series kijken: we doen het al jaren. Of het nu via Netflix is of via de kabel, we doen het allemaal. Maar ondanks het feit dat we tegenwoordig een hoop toffe series kunnen zien, was het vroeger misschien nog wel beter. Zeker wat betreft de theme songs. Tijd voor een Throwback Thursday.

Throwback theme songs

‘Vroeger was alles beter’. Als we toch eens een euro had gekregen voor elke keer dat we dat horen, konden we al met pensioen. Maar naar mate de jaren vorderen, krijgen toch een beetje het idee dat het misschien wel waar is. Want noem tegenwoordig nog eens een tv-serie met een keiharde theme song. Op Stranger Things na is dat nog best lastig.

Throwback, theme songs, series

Vroeger waren de soundtracks pakkend als de pest en ging je bij het horen ervan al uit je plaat. En dan moest je favoriete serie nog beginnen. Daarom is het goed om even een throwback te doen naar ‘die goede ouwe tijd’. 9 heerlijke theme songs op een rijtje te zetten. Wij durven te wedden dat je ze allemaal kent!

Cheers (1982-1993)

Cheers was een langlopende comedy serie die zich afspeelde in de bar Cheers uit Boston. Vanwege een alcoholverslaving moest Red Sox speler Sam Malone een einde maken aan zijn carrière. Dit zorgde ervoor dat hij de bar opende in Boston. De serie kende 273 afleveringen en werd in Nederland uitgezonden door de NCRV. Cheers had een pakkende theme song die vandaag de dag nog steeds bekend is bij menig Nederlander.

The Fresh Prince of Bel-Air (1990-1996)

The Fresh Prince of Bel-Air is de serie waarin Will Smith zijn eerste grote rol te pakken had. Na problemen in Philadelphia komt Will Smith bij zijn oom en tante terecht. Het gezin woont in de nette buur Bel-Air in Los Angeles, waardoor Will zich flink aan moet passen. Genoeg elementen voor een hilarische serie. The Fresh Prince kende zes seizoenen die te zien waren bij RTL4, Veronica en The Box. Later waagde ook Comedy Central zich aan de serie.

Scrubs (2001-2010)

Scrubs volgde de levens van het Sacred Heart ziekenhuispersoneel. Met name de carrière van John Dorian bij Sacred Heart werd gevolgd. De hele serie gaat dus over de eerste werkdag tot en met de laatste werkdag van JD. De theme song werd gemaakt door Lazlo Bane en blijft als een malle hangen. Heerlijk!

Knight Rider (1982-1986)

Michael Knight was de grote held van tieners uit de jaren 80. Samen met zijn pratende auto K.I.T.T. en organisatie FLAG bestreed hij de misdaad. Alle vier seizoenen zijn in Nederland uitgezonden op zenders als RTL7 en TROS. De theme song van Knight Rider kende geen tekst, maar bij het horen van de eerste toon ben je weer terug in deze geweldige tijd.

Friends (1993-2004)

Friends is zonder enige twijfel de grootste sitcom ooit. De serie volgde zes vrienden in New York City. De groep maakt alledaagse dingen mee die we allemaal kennen. Maar wel voorzien van een flinke dosis humor. Inmiddels is de serie op Netflix te zien, maar ook op Comedy Central komt hij regelmatig voorbij. De theme song werd destijds verzorgd door The Rembrandts en dat klonk ongeveer zo.

The Office (2005-2014)

De comedy serie The Office liep van 2005 tot en met 2014, kende 152 afleveringen, had 9 seizoenen en was immens populair. Het volgde de dagelijkse avonturen die plaatsvonden op het kantoor van de Dunder-Mifflin Paper Company. Een hilarische serie die bij ons op Comedy Central te zien is.

Miami Vice (1984-1986)

Begin jaren 80 werd Miami geteisterd door een drugsoorlog. Aangezien dit de gemoederen bezig hield besloot Michael Mann er een serie over te maken. Miami Vice groeide snel uit tot een populaire misdaaddrama. In Nederland was Miami Vice te volgen op Veronica. De theme song van de serie was perfect voor het verhaal wat Miami Vice vertelde. Niet gek dus dat deze ontzettend lang is blijven hangen.

The X-Files (1993-2018)

In 1993 maakten we voor het eerst kennis met Chris Carter’s The X-Files. De serie draait om de FBI agenten Fox Mulder en Dana Scully. De twee proberen onopgeloste en mysterieuze zaken op te lossen. Een serie die na 11 seizoenen en 218 afleveringen nog steeds gaande is. De theme song zal je zonder twijfel bekend voor komen!

How I Met Your Mother (2005-2014)

How I Met Your Mother volgt het verhaal van Ted Mosby. Deze vader verteld aan zijn kinderen het verhaal over hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Hierbij komt de vriendengroep van Ted centraal te staan. De serie wordt uitgezonden door Comedy Central, maar is ook volledig te zien op Netflix.

Reageer op artikel:
#TBT: 9 heerlijke ‘theme songs’ van series waarnaar we terugverlangen
Sluiten