A. de Jong
A. de Jong Froot 17 mei 2018

This is America-choreograaf deelt dance tutorial, zodat je straks danst als Childish Gambino

Je kunt er niet omheen: This is America van Childish Gambino is dé videoclip van 2018. Daar komt niemand meer overheen. Dus komen er veel (slechte) parodieën, die je links kunt laten liggen. Wel interessant: de choreagraaf heeft de dance tutorial van This is America gedeeld, zodat jij op het eerstvolgende festival kunt dansen als Childish Gambino.

De dance tutorial van This is America

Sherrie Silver heet de choreograaf, die Childish Gambino zo lekker laat stampen in This is America. Ze heeft op YouTube de onderstaande dance turorial gedeeld, waarin ze stap voor stap uitlegt hoe te dansen op dit lekker nummer.

Eerder beloofde Sherrie Silver al dat ze de dance tutorial van Childish Gambino en de overige dansers ging uitleggen als de videoclip de grens van 100 miljoen views had bereikt. Inmiddels is This is America al meer dan 135 miljoen keer bekeken, dus het werd ook wel eens tijd. In de video laat ze onder meer zien hoe je de Gwara Gwara danst, een dans uit Zuid-Afrika die een van de verborgen boodschappen van de viral videoclip vormt.

Sherrie Silver voert de dance tutorial samen uit met de kinderdansgroep Dem 3. De choreograaf is geboren in Rwanda en getogen in Groot-Brittannië. Ze is benaderd door Donald Glover (de echte naam van Childish Gambino), nadat hij haar werk met verschillende kinderdansgroepen had gezien.

Childish Gambino zelf over This is America

De Amerikaanse acteur, schrijver, producer, regisseur, stand-up comedian, rapper, zanger, dj en songwriter (ja, een bedreven baasje) was naar aanleiding van zijn succesvolle videoclip onder meer te gast bij de Amerikaanse talkshow Jimmy Kimmel Live!. Sympathiek ventje. In de video daaronder zie je Donald Glover in een interview over Solo: A Star Wars Story, waar hij een vrij grote rol heeft. Ook daarin komt zijn videoclip ter sprake.

Reageer op artikel:
This is America-choreograaf deelt dance tutorial, zodat je straks danst als Childish Gambino
Sluiten