Suzie (9) zwemt als de beste met één arm (en is genomineerd voor een bijzondere prijs)

Als je de Nederlandse Suzie Pellis, afkomstig uit Bergen op Zoom, ziet zwemmen dan zul je in eerste instantie niet opmerken dat ze een beperking heeft. Ze zwemt namelijk met één arm, maar wel een stuk sneller dan jij. Zo snel dat ze is genomineerd voor de Uniek Sporttalent-prijs.

Eén arm

Suzie is negen en mist één onderarm en een hand. Dat weerhoudt haar er echter niet van om te zwemmen als een malle. Sterker nog: zwemmen is haar passie, en ze doet niets liever. Aan omroep Brabant vertelt ze dat ze heel erg blij wordt als ze in het water ligt.

Ze is trouwens niet alleen genomineerd voor de Uniek Sporttalent-prijs omdat ze zo hard kan zwemmen. Haar nominatie heeft ze vooral te danken aan het feit dat ze bewijst dat kinderen met een beperking ook kunnen bereiken wat ze willen. Of dat nu sporten is of iets anders.

Niet-beperkte tegenstanders

Als je denkt dat Suzie het alleen maar aflegt tegen mensen die ook een beperking hebben, dan heb je het mis. Het meisje zwemt namelijk tegen genoeg mensen zonder beperking. Met een ingewikkeld puntensysteem wordt haar tijd vergeleken met die van de tegenstander. En ja… ze wint vrijwel altijd.

Suzies moeder stimuleert haar dochter zover ze kan: ‘In 2024 zijn de Olympische Spelen in Parijs. Dan is ze 16 jaar en zou ze mee mogen doen’, zegt ze. ‘Ze hoeft van mij trouwens niks. Ze moet het vooral leuk vinden, dat is het beste.’

Kijk haar maar eens gaan dan

Stemmen

Gun jij Suzie de Uniek Sporttalent-prijs? Hier kun je op haar stemmen.

Bekijk ook: Geweldig! Er bestaat nu een waterpark voor mensen met een beperking

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Suzie (9) zwemt als de beste met één arm (en is genomineerd voor een bijzondere prijs)
Sluiten