A. de Jong
A. de Jong Froot 24 mei 2018

Trippen op Super Mario in gratis game Jelly Mario

Het is zonder twijfel één van de meest iconische games ooit: Super Mario voor de oude NES. Het is het klassieke voorbeeld van een game waar de ontwikkelaars echt goed over hebben nagedacht. Zonder iets van een tutorial in de game snap je eigenlijk al heel snel wat je precies moet doen. En nu komt de game soort van terug in de vorm van Mario Jelly. Het is het klassieke avontuur met de bijbehorende levels en graphics, maar dan met een trippie-twist. De klassieke paddenstoelen lijken plaatste hebben gemaakt voor Hawaiiaanse.

Super Mario Jelly is een trippy Mario-ervaring

Mario Jelly is een game die je hier in een browser kunt spelen en volledig gratis is. En het is zeker de moeite waard om het even te proberen. In plaats van dat Mario recht omhoog springt, glibbert hij nu alle kanten op.

Daarbij moet je goed opletten wanneer je kunt afzetten en hoe ver je komt met bijna maan-achtige sprongen. Ook is het zaak om bij vijanden uit de buurt te blijven. De tactiek dat je zomaar op een vijand springt om hem op die manier uit te schakelen, werkt in Mario Jelly niet. ALs je dat doet, spring je kansloos uit elkaar.

De game is gemaakt door Stefan Hedman. Naast het feit dat de gameplay je het gevoel geeft dat het geheel continu uit je handen glipt, heeft ook de klassieke soundtrack een kleine make over gekregen.

super mario, jelly mario, gratis game

Het resultaat is echt een wazig geheel, maar als totaalplaatje werkt het zeker wel. Dus als je even niks te doen hebt, breng er dan er paar minuten mee door. Je zult er geen spijt van krijgen. En mocht je de man achter de stem van Mario is: maak in dit artikel kennis met eindbaas Charles Martinet.

Reageer op artikel:
Trippen op Super Mario in gratis game Jelly Mario
Sluiten