Froot 11 jan 2018 Sissy Westerhuis

Altijd al een stukje achtbaan in je kamer willen hebben? De Efteling maakt het mogelijk

Na 36 jaar wordt de Python, een van de achtbanen van de Efteling, gedemonteerd. Het apparaat heeft zijn dienst bewezen en mag gaan pensioneren. Een mooie gelegenheid voor iedere achtbaanliefhebber om zijn of haar slag te slaan: je kunt moeren kopen die in de Python verwerkt zaten.

De allerlaatste rit

Een stukje geschiedenis

Het is (helaas, helaas) niet zo dat je een wagentje of een stuk rails kan kopen, maar: de Python was in 1981 spectaculair: het had wel vier (!) inversies: twee loopings en twee kurkentrekkers. Ongekend! Het was de grootste achtbaan van Europa, toen.

Zo was het om een ritje te maken met de achtbaan

Leuk voor in je huis

Inmiddels zijn achtbanen misschien iets geavanceerder, maar het gevoel van de Python was ‘in zijn tijd’ onbeschrijflijk. En nu kun jij dus een stukje daarvan kopen. “Ze zijn zo groot dat je ze als boekensteun zou kunnen gebruiken”, vertelt een woordvoerder van de Efteling aan Omroep Brabant.

Niet getreurd

De Python komt weer terug. Voor nu blijven alleen de lift en het station intact. De rest van de 36 jaar oude baan wordt helemaal opnieuw gefabriceerd. Ook het besturingssysteem wordt vervangen, schrijft Looopings.

Reageer op artikel:
Altijd al een stukje achtbaan in je kamer willen hebben? De Efteling maakt het mogelijk
Sluiten