Froot 24 jul 2017 Sissy Westerhuis

Superhandig als je niet aangesproken wilt worden door straatverkopers: de nee/ja-tas!

Je kent ze vast wel: straatverkopers. Ben je op weg naar die ene winkel of je afspraak, word je aangesproken. Natuurlijk moet iedereen z’n job kunnen doen – en dus ook straatverkopers – maar we kunnen het ons voorstellen dat het soms vervelend is om de dames en heren vriendelijk te bedanken.

Ook Marloes de Vries – die eerder al deze fantastische illustraties met ons deelde – heeft ook niet altijd zin om een praatje te houden: “Tegenwoordig zijn ze soms zelfs incognito! Dan denk je dat je een toerist helpt, en dan blijkt het een verkooppraatje te zijn.” Wij snappen deze strubbelingen volledig. Maar… Marloes heeft er wat op gevonden, dit briljante tasje:

Nog even in close-up zodat je nog beter ziet wat er staat:

Marloes heeft het tasje als een leuk en ludiek middel tegen straatverkopers bedacht. Hoe ze erbij kwam? “Een tijd terug zag ik een artikel van Teun van de Keuken waarin hij schreef dat het gek is dat we wél een belmeniet-register en brievenbusstickers hebben, maar dat er geen manier is om straatverkopers te ontwijken. Niet veel later kwam ik ook een tweet tegen van iemand die een wat minder fijne ervaring had met een straatverkoper. Dat zette me aan het denken!”

En toen werd het tasje geboren: “Ik heb het zo bedacht dat slechts één kant van het tasje is bedrukt. Mocht je het prima vinden om wél aangesproken te worden, dan kun je het tasje dus omdraaien.” Slim!

Mocht je nou ook zo een tasje willen hebben dan kun je hem hier voorbestellen. Het is nog wel even wachten voor je het tasje dan daadwerkelijk kunt gebruiken, aangezien ze eerst een bepaald aantal bestellingen nodig heeft om het te produceren, maar dan kun je in de tussentijd mooi de Instagram– en Facebookpagina van Marloes doorspitten. Plezier gegarandeerd!

Reageer op artikel:
Superhandig als je niet aangesproken wilt worden door straatverkopers: de nee/ja-tas!
Sluiten