Stop de persen! Er komt een 8ste Harry Potter-boek!

Eigenlijk had J.K. Rowling, toen haar zevende Harry Potter-boek uitkwam, plechtig beloofd dat er nooit een achtste boek uit zou komen. Maar deze belofte moet ze breken. En dat vinden wij helemaal niet erg! Rowlings uitgeverij Little Brown maakte namelijk vandaag bekend dat er op 31 juli een achtste boek uit zal komen. Dit werd bekend gemaakt met de onderstaande Tweet:

Het 8ste Harry Potter-boek

Dit boek zal echter geen roman worden zoals de voorgaande zeven delen, maar een boekversie van het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child. Het is een compleet nieuw verhaal, dat zich tien jaar na het einde van de zevendelige boekenserie afspeelt. Harry is in het achtste boek werkzaam op het ministerie van toverkunst en heeft een burn-out. Ook worstelt hij met het verleden en het effect dat zijn bekendheid op het leven van zijn kinderen heeft.

Het toneelstuk werd vorig jaar al aangekondigd en gaat een dag voordat het boek uitkomt in première in Londen. De voorstelling zal daar de hele zomer draaien en is uiteraard al he-le-maal uitverkocht. Maar niet getreurd dus, want vandaag werd bekend gemaakt dat het boek meteen na afloop van de première van het toneelstuk om middernacht uitkomt.

Fantastic Beasts and Where To Find Them

En dit is niet het enige wat Harry Potter-fans dit jaar te wachten staat. Er verschijnt namelijk in november dit jaar nóg een nieuw Harry Potter-verhaal, maar dan als spin-off-film: Fantastic Beasts and Where To Find Them.

Reageer op artikel:
Stop de persen! Er komt een 8ste Harry Potter-boek!
Sluiten