Stoere bodybuilder staat met mond vol tanden wanneer hij met een bril voor het eerst kleur ziet

De 66-jarige bodybuilder William Reed is al zijn hele leven kleurenblind. En dan bedoelen we niet kleurenzwak, waardoor je de kleuren anders ziet en moeilijker kunt onderscheiden, maar écht kleurenblind. Hij heeft namelijk Achromatopsie, wat betekent dat hij alleen maar zwart-wit ziet. Het is voor ons al lastig voor te stellen hoe dat voor hem moet zijn, maar voor hem is het natuurlijk nog vele malen moeilijker om voor te stellen hoe de wereld er in kleur uitziet. Tot voor kort…

Want voor zijn 66ste verjaardag kreeg hij een Enchroma bril van zijn familie. Deze speciale (zonne)bril heef kleurcorrigerende glazen die ervoor zorgen dat hij weer kleuren kan zien en de wereld ervaart zoals ieder ander. En terwijl hij eerst nog stoere praatjes heeft, staat hij al gauw met zijn mond vol tanden zodra hij de bril op doet.

En hij blijft maar vergelijken tussen zijn oude zicht en zijn nieuwe zicht

“Wow! De bomen zijn mooi! Ze zijn net nep!”

Zo blij als een kind!

Wil je ook zo’n bril kopen? Dat kan hier!

Hoe is het dan om kleurenblind of kleurenzwak te zijn?

Dat is natuurlijk moeilijk voor te stellen als je zelf gewoon alle kleuren van de regenboog kunt zien. Maar deze interessante video laat het je zien en legt het je uit.

Zoals we al zeiden is William Reed zeker niet de enige die werd verrast met zo’n bijzondere bril. Zo zag deze man zijn kinderen voor het eerst in kleur en zag deze man voor het eerst de zonsondergang in kleur.

Reageer op artikel:
Stoere bodybuilder staat met mond vol tanden wanneer hij met een bril voor het eerst kleur ziet
Sluiten