Meisje (9) boekt stiekem een reis naar Disneyland met het PayPal-account van haar vader

Toen haar vader lag te slapen, zag de negenjarige Susan uit het Britse Immingham haar kans schoon. Ze zag haar droomreis naar Disneyland voorbij komen op internet en besloot ‘m te boeken. Ze betaalde met het PayPal-account van haar vader.

Internetfraude

Op 27 oktober had Susan de telefoon van haar slapende papa Ian Wilson te pakken gekregen, waarmee ze het reisje ter waarde van 1.100 euro boekte. Het meisje zei niks tegen haar ouders, waardoor haar vader drie dagen later dacht dat hij slachtoffer was geworden van internetfraude.

Reisje naar Disneyland

Hij belde naar PayPal om te vragen waar het geld heen was, en zij vertelden hem dat er niets opvallends aan de betaling te zien was. De man besloot zijn browsegeschiedenis op te zoeken en kwam er op die manier achter dat er een reisje naar Disneyland betaald was.

Disneyland

Niet de enige

Susan bekende meteen en had bakken spijt, waardoor de man zijn dochter niet kon straffen. Het meisje had geen idee dat ze de reis daadwerkelijk had geboekt. Zodra hij wist wat er gebeurd was, belde Ian zijn bank, Paypal en de reisagentschappen om te proberen zijn geld te recupereren. Uiteindelijk stortte Paypal het geld terug. Wilson kreeg van hen te horen dat het incident daar als ‘fraude door vrienden’ werd bestempeld en dat dit vaker voorkomt.

Helaas voor Susan zijn ze dus niet écht naar Disneyland gegaan. Maar gelukkig voor Ian dat hij zijn geld weer terug heeft. De vader roept wel op om te allen tijde een vergrendelcode op je smartphone te installeren als je jonge kinderen hebt. Hij dacht ‘m niet nodig te hebben, maar weet nu wel beter. Alhoewel… Dit meisje wist bijvoorbeeld gewoon de vingerafdruk van haar moeder te vervalsen en kocht ook online speelgoed voor een hoog bedrag!

Bekijk ook: Zo zouden Disneyprinsessen eruitzien als de films nu werden gemaakt

Reageer op artikel:
Meisje (9) boekt stiekem een reis naar Disneyland met het PayPal-account van haar vader
Sluiten