Mark Hofman
Mark Hofman Froot 7 jun 2018

Welkom in Startup Village Amsterdam, een innovatief dorp van oude vrachtcontainers

In het Amsterdam Science Park is een unieke verzameling vrachtcontainers te bewonderen. En dat is geen kunstproject, maar Startup Village Amsterdam.

Ondernemen vanuit een vrachtcontainer in Startup Village Amsterdam

Startup Village Amsterdam is ontworpen door de Nederlandse architect Julius Taminiau en is een broedplaats voor nationaal en internationaal talent dat onderneemt. In de vrachtcontainers zitten startups en uiteraard is het ‘dorp’ ook ingericht met een koffietentje en andere plekken om te netwerken.

Startup Village, amsterdam, vrachtcointainers

De gestapelde containers zijn afkomstig uit de vrachtindustrie en zijn ingericht met gerecyclede producten. De innovatieve kantoorruimtes zijn daardoor prima te betalen voor de beginnende ondernemers. Start Up Village Amsterdam is ook te gebruiken voor events of een buitenbioscoop. Nice!

De containers zijn zo geplaatst dat ze een klein dorp vormen. Hierdoor ontstaat er voor de startups een ultieme kans om goed te netwerken. Dit is overigens ook de reden dat alle buitenplaatsen van de Village in het centrum van het dopje liggen.

Duurzaam odnernemen

De vrachtcontainers van Startup Village Amsterdam staan er niet alleen voor de toffe uitstraling. Taminiau heeft het park ook groen en duurzaam gemaakt. Hiervoor werkte de Nederlandse architect samen met Green Art Solutions. Het bedrijf regelde voornamelijk het groen in het dorp en zorgde voor daken met zonnepanenelen. Omdat de Village tijdelijk is, staat het dorp op een fundering die makkelijk weg te halen is. Hierdoor zijn de containers niet alleen laag in kosten, maar ook laag in verbruik.

Uitbreiding

Startups groeien sneller dan ooit tevoren. Hierdoor kan de situatie voorkomen dat een bedrijf snel wil uitbreiden. Voor deze situaties biedt Startup Village Amsterdam vier verschillende containers: een enkele/dubbele container van 6 meter, of een enkele/dubbele container van 12 meter. Als deze ook te klein wordt, is het nog mogelijk om elders in het Amsterdam Science Park je plekje te vinden.

Startup Village Amsterdam, vrachtcontainers

Meer informatie over de Amsterdamse Startup Village? Check dan de website.

Reageer op artikel:
Welkom in Startup Village Amsterdam, een innovatief dorp van oude vrachtcontainers
Sluiten