Tessa Ham
Tessa Ham Froot 12 jul 2018

Starbucks stopt wereldwijd met plastic rietjes

Als je over twee jaar een Iced Cappuccino bij de Starbucks bestelt, hoef je er geen rietje in te verwachten. Starbucks heeft aangekondigd wereldwijd te stoppen met plastic rietjes. Geweldig nieuws, want de koffieketen bespaart dan zo’n miljard rietjes per jaar.

Het bedrijf wil zijn steentje bijdragen aan een duurzamere wereld en dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen. In elk van hun 28.000 winkels zal je in 2020 geen rietje meer terugvinden in je drankje.

https://www.instagram.com/p/BlIZf0HHvak/

Nieuwe deksel met mondstuk bij Starbucks

Starbucks heeft een nieuwe deksel ontworpen met een mondstuk, waardoor er dus geen rietje meer nodig is. Het mondstuk is bovendien helemaal gemaakt van duurzaam materiaal. Die wordt momenteel ontwikkeld en geproduceerd voor alle ijskoffie, thee en espresso.

Frappuccino heeft wel een rietje

De mondstukken worden vanaf het najaar in 2018 voor het eerst in Canada en Amerika gebruikt. De rest van de wereld volgt volgend jaar. Er is één uitzondering: in de Frappuccino wordt nog wel een rietje gestoken. Deze is echter gemaakt van papier of honderd procent recyclebaar materiaal.

Steeds meer bedrijven stoppen met plastic

Gelukkig is Starbucks niet het eerste bedrijf dat doorheeft hoe belachelijk veel plastic we gebruiken. Eerder kondigden de McDonalds, IKEA en Jumbo al aan te gaan minderen met plastic en zo de plasticsoep in de oceanen terug te dringen. Volgens onderzoek van The Ocean Cleanup drijft er momenteel minstens 79.000 ton plastic in een gebied van 1,6 miljoen vierkante kilometer (50 keer zo groot als België).

starbucks, plastic, rietjes

Het duurt honderden jaren – misschien zelfs wel 500 – voordat een plastic rietje is afgebroken. Wereldwijd worden er elke dag zo’n 175 miljoen rietjes gebruikt en weggegooid. Starbucks doet nog niet alle plastic in de ban, maar op termijn is het de bedoeling helemaal plasticvrij te gaan..

Hoe dat nieuwe mondstuk er precies uitziet, zie je hier.

Als je naar het 8 uur journaal kijkt zou je het bijna niet geloven, maar er is ook veel goed nieuws te melden! Samen met The Issue houdt Froot je op de hoogte van alle mooie dingen die er gebeuren.

Reageer op artikel:
Starbucks stopt wereldwijd met plastic rietjes
Sluiten