Spot jij het verdrinkende meisje in het zwembad eerder dan de badmeester?

Iedere badmeester moet het wel regelmatig te horen krijgen van zijn omgeving: “Goh, relaxed baantje heb jij zeg! Beetje in het zonnetje toezicht houden bij het zwembad… Heerlijk!” Ja, werken in de zon is fijn, maar denk maar niet dat je als badmeester kunt relaxen. Je hebt een enorme verantwoordelijkheid en je moet continu in de gaten houden of de kinderen (en volwassenen) niet verdrinken.

Want dat gebeurt helaas meer dan je denkt. Uit onderzoek blijkt zelfs dat verdrinking op nummer twee staat van onopzettelijke doodsoorzaken onder kinderen tussen de 1 en 4 jaar.

Eens kijken of jij net zo’n scherp oog hebt als deze badmeester uit het onderstaande filmpje dat we spotten bij onze zusjes van Famme. Hij heeft het verdrinkende meisje binnen no time in de gaten. Zie jij het ook zo snel?

Inderdaad, zo snel kan het dus mis gaan. Ze lijkt van de toeter te schrikken, valt van haar band af en kan door de golven niet meer boven water komen. Er zwemmen genoeg volwassenen om haar heen om en toch merkt niemand haar op. Behalve de badmeester dus.

Bekijk ook: Video laat je 360 graden rond zien hoe hulpverleners jou redden na een ongeluk

Reageer op artikel:
Spot jij het verdrinkende meisje in het zwembad eerder dan de badmeester?
Sluiten