Sollicitant verkleedt zichzelf als bezorger en verstopt zijn cv in een doos donuts

Wil je ergens solliciteren voor een baan, dan moet je opvallen. En dan bedoelen we natuurlijk met de manier waarop je solliciteert. Een bedrijf krijgt af en toe zó veel inzendingen, dat een groot deel van de brieven en cv’s bijna regelrecht de prullenbak in belanden. Dat zou zonde zijn, moet marketing specialist Lukas Yla hebben gedacht. Daarom besloot hij het op een eigenzinnige manier aan te pakken.

Hij besloot zich te verkleden als bezorger, om vervolgens bij verschillende bedrijven een doos met donuts te bezorgen en daar in zijn cv en motivatie te verstoppen. Zo kan het haast niet gebeuren dat hij onopgemerkt voorbij zou gaan, toch?! Wie slaat er nou een doos donuts af?!

Lukas is afkomstig uit Litouwen en besloot naar San Francisco te verhuizen om zijn dromen achterna te gaan en een nieuwe carrière te beginnen. Maar hij wist dat als hij dan wilde opvallen hij boven de menigte uit moest komen.

“Ik was op zoek naar de meest directe manier om de besluitmakers van het bedrijf te bereiken. Ik dacht dat ik misschien zou falen als ik moest concurreren met andere kandidaten die misschien wel ervaring hadden in San Francisco”, vertelt Lukas aan Metro.

Heeft het geholpen?

Of het heeft geholpen? Nou, hij heeft dit trucje bij 40 bedrijven toegepast, en hij is bij 10 bedrijven uitgenodigd voor een gesprek.

Reageer op artikel:
Sollicitant verkleedt zichzelf als bezorger en verstopt zijn cv in een doos donuts
Sluiten