Soldate weigert zieke kitten achter te laten in Afghanistan en neemt haar mee naar huis

Toen Christine Weber Bouldin in 2008 op uitzending was in Afghanistan werd haar leven in zekere zin verrijkt op een heel bijzondere manier. Namelijk door een kitten. “Ik had nog nooit eerder een kitten als haar gezien”, vertelt ze People. “Ik had zo’n medelijden met haar.” Waarom medelijden? Omdat ze steeds maar omviel wanneer ze op probeerde te staan. Dit kwam door Cerebellaire hypoplasie (CH), een ziekte die je motorische bewegingen beïnvloedt. Dit is dan ook de reden waarom ze nu nog steeds wiebelt als ze loopt.

Christine werd op slag verliefd op de kat en noemde haar Felix. Ook besloot ze er alles aan te doen om de poes mee te nemen, ook al had ze op dat moment militaire verplichtingen.

Ze betaalde een chauffeur $300 om Felix op te komen halen van hun kamp en haar naar een dierenasiel in Kabul te brengen. Daar zou voor Felix gezorgd worden tot Christine terug zou vliegen naar haar huis in de Verenigde Staten. Echter moest er tot die tijd wel afscheid worden genomen, en dat viel haar zwaar. “Het was ruim een uur rijden van het kamp naar Kabul, en je bent altijd in gevaar van IED‘s… Ik maakte me zorgen om haar. Ik wist niet of ik haar nog wel zou terug zien, als ze het niet toe zouden staan dat ik haar mee naar huis zou nemen”, vertelt Christine. “Ik moest zeker weten huilen.”[SLIDER]

[/SLIDER]

Maar gelukkig ging het allemaal goed en kon Christine Felix een paar maanden later mee naar huis nemen tegen een betaling van $2000 aan het vervoer. Een flink bedrag, maar dat maakte haar niks uit. Ze was er van overtuigd dat hun speciale band dit wel waard was. En dat was het blijkbaar ook, want Felix leidt nu een ontzettend gelukkig leven bij Christine en haar man thuis in Colorado, samen met hun kat Gus.

Bekijk ook: Vrouw adopteert dove kat zonder oren. Maar eigenlijk is de kat degene die haar redde

Reageer op artikel:
Soldate weigert zieke kitten achter te laten in Afghanistan en neemt haar mee naar huis
Sluiten