Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 11 okt 2016

Soldaat kreeg een dubbele armtransplantatie en kan eindelijk weer door met zijn leven

Brendan Marrocco was sergeant in het leger van Amerika en vocht mee in de oorlogen tegen Afghanistan en Irak. Tijdens een ongeluk op een vroege zondagochtend in 2009 verloor hij door een explosief al zijn ledematen. Het is een wonder dat hij nog leeft.

Uiteindelijk kreeg hij in 2012 een dubbele armtransplantatie (waarbij hij zijn tattoo kon behouden). De operatie duurde maar liefst 13 uur en is zeer zeldzaam. Inmiddels is zijn huis omgebouwd en toegankelijk gemaakt én woont zijn broer bij hem in, als verzorger.

Overigens was het verliezen van zijn ledematen nog niet alles. Brendan liep ook nog eens de volgende verwondingen op: een beschadigde halsslagader, gebroken neus, oogkas en anderen botten in het gezicht, acht tanden verloren, er kwamen granaatscherven in zijn linkeroog en gezicht, hij liep ernstige snijwonden aan het gezicht op, hij had brandwonden aan zijn nek en gezicht en ook raakte zijn trommelvlies beschadigd.

Een nieuwe arm of twee, dat krijgt niet iedereen. Sommigen krijgen een prothese, en dan is zo’n persoonlijk exemplaar ook supercool.

Reageer op artikel:
Soldaat kreeg een dubbele armtransplantatie en kan eindelijk weer door met zijn leven
Sluiten