A. de Jong
A. de Jong Froot 26 jun 2018

6 sneakers die geïnspireerd zijn op het WK voetbal

Sneakers beschouwen we als een vorm van kunst, het WK voetbal ook. Laten we die twee nou eens combineren, dan heb je dubbel coole pattas. 6 sneakers die zelfs de grootste voetbalhaters anno 2018 zullen bekoren..

Nike Air Max 90 NIC QS, een ode aan het WK voetbal

De Nike Air Max 90 NIC QS is een directe ode aan het WK voetbal. Niet alleen aan het WK 2018, maar aan de complete historie van het wereldwijd door miljoenen mensen bekeken sportevenement. De International Flag Pack is overigens ook terug te vinden op WK-versies van de Nike Air Max Plus en een Zoom Spiridon. Ze kosten 139 euro.

nike air max 90 nic, wk voetbal, 2018, sneakers

Adidas Gazelle World Cup Pack 2018

Bij Adidas kun je jouw eigen WK sneakers ontwerpen. Witte sneakers met een Spaanse vlag, donkerblauwe met een Argentijnse vlag, alles is mogelijk. Onze favoriet is de onderstaande Adidas Gazelle España. Vanaf 119 euro.

adidas world cup pack, wk voetbal, sneakers, 2018

Nike Free x Metcon CR7

Met drie goals tegen Spanje, een goal tegen Marokko en zijn net-niet-rode-kaart tegen Iran is Cristiano Ronaldo de meest besproken voetballer van het WK 2018 tot nu toe. Fans van hem zullen blij worden van de Nike Free x Metcon CR7. Deze sneakers bevatten allerlei details van misschien wel de grootste voetballer ooit. Ze kosten 120 euro en lopen extreem lekker.

Nike Free x Metcon CR7, sneakers, wk voetbal, 2018

Pantofola d’Oro World Cup sneakers

Dan nog een paar Pantofola d’Oro sneakers in het thema van thuisland Rusland. Deze schoenen – toegegeven: niet de mooiste – zijn van meerdere landen verkrijgbaar en sterk afgeprijsd, te weten dat ze vier jaar geleden al uitkwamen. Ja, er is ook een oranje variant, maar die is te lelijk om hier te tonen.

wk voetbal, 2018, sneakers, rusland, pantofola d'oro

Puma Pelé

De Braziliaanse voetballer Pelé, bijnaam van Edson Arantes do Nascimento, is een van de grootste voetballers ooit en sowieso de grootste WK-held ooit. Hij won drie keer het WK voetbal met Brazilië (1958, 1962, 1970) en wordt naast Johan Cruijff en Diego Maradona gezien als een van de meest invloedrijke voetballers uit de historie. Terecht dat Puma een ode aan hem heeft gebracht in de vorm van deze sneakers, gebaseerd op zijn vroegere voetbalschoenen. Even goed googelen naar een model in jouw maat. Anders heb je altijd nog deze versie van Puma Brasil.

sneakers, wk 2018, voetbal, pele, puma

Nike Air Max Plus NIC ‘International Flag Pack’

We noemende hem eerder al even: de Nike Air Max Plus NIC ‘International Flag Pack’. Onderdeel van dezelfde lijn als de bovenste schoen in het lijstje, maar dit model in de categorie dad shoes verdient een eigen plek. Ze kosten 179 euro, maar dan heb je ook wat.

Nike Air Max Plus NIC International Flag Pack, wk voetbal, 2018
Reageer op artikel:
6 sneakers die geïnspireerd zijn op het WK voetbal
Sluiten