A. de Jong
A. de Jong Froot 25 apr 2018

Sneakers gemaakt van kauwgum van de straat in Amsterdam

Onlangs las je over de lelijke doch trendy dad shoes, maar het kan nog gekker: sneakers van kauwgom. Gumshoe heet deze duurzame schoen, die gemaakt is van kauwgom van de straten in Amsterdam.

Gumshoe sneakers

Van kauwgom blijk je goede kwaliteit rubber te kunnen maken. Gumtec, een bedrijf uit Londen, heeft daar ervaring mee. Het bedrijf maakte onder meer al frisbees, mokken, kammen en potloden van kauwgum van de straat.

kauwgom, sneaker, amsterdam, gumshoe

Samen met Explicit Wear, een Nederlands kledingbedrijf, heeft Gumtec nu sneakers met zolen van verwijderde kauwgom gemaakt. In de zool van de Gumshoe zit de kaart van Amsterdam verwerkt als profiel.

De sneakers komen in juni uit en zijn online beschikbaar en vanaf dan te koop in de winkel Hudson’s Bay. Verkrijgbaar in het zwart en roze en hier vooruit te bestellen.

Kauwgom van de straat in Amsterdam

In Nederland eindigt jaarlijks zo’n 1,5 miljoen kilo kauwgom op straat, waarvan het grootste deel in Amsterdam. Het duurt 20 tot 25 jaar voordat het is opgelost. Gemeenten moeten de plakkerige troep zelf verwijderen en dat kost veel geld.

mshoe, sneakers, amsterdam, kauwgom

Amsterdam Metropolitan Area zocht uiteindelijk naar een manier om een positieve draai te geven aan het probleem en bracht het reclamebureau Publicis One, Gumtec en Explicit Wear bij elkaar om de krachten te bundelen en de sneakers te ontwerpen.

De gemeente Amsterdam is blij met dit soort initiatieven. “We leven in een stad om trots op te zijn. En een stad die we met elkaar graag netjes houden. De gemeente kan het niet alleen en daarom werken we samen met ondernemers en bewoners”, aldus gemeenteraadslid Marijn Bosman tegen Metronieuws.

Reageer op artikel:
Sneakers gemaakt van kauwgum van de straat in Amsterdam
Sluiten